Ta zelo preprosta tehnika dihanja vam omogoča, da brez prevelikega napora dosežete raven trebuh

Pozabite na prehrano, ta tehnika dihanja vas lahko popelje do izklesanega in ravnega trebuha. 

Ta zelo preprosta tehnika dihanja vam omogoča, da brez prevelikega napora dosežete raven trebuh - Foto: Instagram

V času, ko pritisk, da bi živeli popoln, produktiven in lep življenjski slog, povzroča več tesnobe kot kdaj koli prej, se zdi, da obstaja vsaj obljuba protistrupa: čuječnost. Lena Dunham jo prakticira, Karlie Kloss prisega nanjo, Oprah vodi 21-dnevne izzive, v katerih uči tehnike meditacije, vključno z dihanjem. Nespeči strokovnjaki, ki se soočajo z izgorelostjo, se tega starodavnega orožja proti stresu in depresiji lotevajo tako goreče, kot so Beatli in Mia Farrow konec šestdesetih let prejšnjega stoletja širili glas o zdravilnem čaru transcendentalne meditacije - morda se je svet še zadnjič počutil tako prevratno. In če sami morda še niste na ravni čuječnosti, vas bo vseeno morda zamikalo dejstvo, da s pravilno tehniko dihanja lahko tudi shujšate.

In kaj, če bi se morali za hujšanje le naučiti dihati? Morda se sliši neumno, vendar vam lahko nekatere tehnike dihanja ob pravilni uporabi dejansko pomagajo do ravnega trebuha brez prevelikega napora. Strokovnjaki poudarjajo pomen tehnike hipopresivnega dihanja ali znamenitega vakuuma v želodcu, o katerem veliko slišimo predvsem na družbenih omrežjih. Ta metoda, ki je dostopna vsakomur, je za hujšanje enako učinkovita kot serija trebušnjakov ali počepov. Pravijo, da nežno tonira trebušne mišice.

Ne spreglejte: 

Dihanje je most med jogo in meditacijo - jogo, ki krepi naše telo, in meditacijo, ki krepi naš um, pravijo strokovnjaki. To je bistveno orodje in dejansko najhitrejši in najpreprostejši način za krepitev zdravja. Nova generacija tečajev, aplikacij in celo nosljivih tehnoloških naprav pa to prakso postavlja v ospredje, zato jo je lažje vključiti kot kdaj koli prej. Dihanje je zelo pomembno. Osredotočanje na vzorce dihanja med vadbo lahko pomaga pri doslednejšem vključevanju trebušnih mišic, kar bo zagotovilo raven in čvrst trebuh. To zmanjša stres po dolgem dnevu in vas odvrne od poseganja po tolažilni hrani ali kofeinu. Naše telo se preoblikuje, ko počivamo. Prekomerno vadbo običajno razumejo kot stres, kar vodi v kopičenje maščob namesto njihovega izgorevanja. Spite na poti do vitkejše postave! Da, prav ste prebrali.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanne Vloet (@sannevloet)

Znanstveno gledano nadzorovano dihanje zmanjšuje količino stresnih hormonov, sodeluje z našim živčnim sistemom ter uravnava raven kisika, CO2 in pH v krvi. To ima terapevtski potencial pri depresiji, tesnobi in posttravmatski stresni motnji. Zelo zanimivo dejstvo o dihanju je tudi, kako tesno je povezano z našimi čustvi, ugotovljeno je bilo, da določeno dihanje ustreza določenim čustvom - priklic jeze povzroči kratko in plitvo dihanje, medtem ko lahko upočasnitev dihanja neposredno zmanjša tesnobo.

Hipopresivno dihanje za hujšanje: kaj vključuje?

Morda bo ta nasvet všeč ženskam, ki so že doživele nosečnost, saj se je prvotno izvajal kot del poporodne rehabilitacije. Sestavljena je iz izvajanja nekaj seans apneje, da bi delali na določenih globokih mišicah in tako kurili maščobe. To pomaga oblikovati trebušne mišice, hkrati pa olajša prebavo. V tem smislu je lahko uporaben pri bolečinah v želodcu ali težavah z zaprtjem. Prav tako ga zelo cenijo ljudje, ki trpijo zaradi bolečin v hrbtu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JOSEFINE H. J (@josefinehj)

Hipopresivno dihanje za hujšanje: kako ga izvajati?

Da bi ga izvajali, je treba najprej ležati na hrbtu z rokami, ki so poravnane vzdolž telesa. Ko se počutite udobno in popolnoma sproščeno, globoko vdihnite, tako da napihnete trebuh, nato pa izdihnite, tako da ga čim bolj potegnete navznoter. Nato za nekaj sekund zadržite dih, preden ponovite vajo. Pazite, da hrbta ne vkopljete v tla in ga ne pritisnete ob tla s silo. Drža mora biti naravna, lahkotna in udobna, slediti mora ritmu dihanja.

Povzeto po članku iz GRAZIA FR

Fotografije: Instagram/@poosh

Preberite še: Pozabite na natikače, v modo se vračajo ti sandali, ki smo jih pred 15 leti nosili ves čas

Priporočamo tudi: Jennifer Lopez v popolni “must have” beli obleki vsake pomladi. Želeli jo boste posnemati!

Najbolj brano