Raziskovalci so našli način, kako si PODALJŠATI VIKEND

Končno nekaj pametnega!

Lifestyle, 19. 8. 2018
Raziskovalci so našli način, kako si PODALJŠATI VIKEND - Foto: Instagram Romee Strijd

Včasih se zdi, kot da je vikend vse krajši in krajši. Imate tudi vi ta občutek?

Mogoče se razlog skriva v neskončnih maratonih gledanja serij, ali pa v nedeljski rutini sesanja, brisanja prahu in umivanja las ... ne glede na to, ena stvar je zagotova: vikend bi moral biti daljši!

K sreči pa je profesor iz univerze v Standfordu, David Eaglemen, našel način, kako lahko vikend vsaj 'navidezno' podaljšamo.

Odgovor naj bi se skrival v novih dogodivščinah.


Zanj se med dogodivščine uvršča vse od nove poti v službo, do iskanja drugega lokala, kjer pijete prvo jutranjo kavo.

"Ko se odpravite poskusiti nekaj novega imate občutek, da stvari trajajo dlje," je pojasnil znanstvenik in dodal, da se razlog skriva v dejstvu, da se nepoznane stvari trudimo obdržati v spominu. Iz tega razloga se nam tudi zdi, da je čas v otroštvu mineval počasneje, kot v odraslih letih.

"Ko si otrok je vse novo in vse si poskušaš na novo zapolniti. Ko si na koncu poletja pomislil na vse stvari, ki si jih doživel, se je zato vedno zdelo, da je od začetka minila cela večnost, ker si si hitel zapomniti to in ono," je še povedal. 

Še eden od trikov, kako 'ukaniti' čas je, da si narediš načrte in se jih resnično držiš. Ja, vaš vikend bo zaradi tega morda res izgledal super zaposlen, bo pa to pripomoglo pri odkrivanju novih stvari in ustvarjanju občutka, da vikend traja dlje.

In če se tokrat res ne počutite za v družbo, si lahko čas 'podaljšate' z branjem knjig ali blogov. Novih seveda. Morda pa vas ravno to navdahne za nove pustolovščine.

Fotografije: Instagram romeestrijd

Preberite še: → V Slovenijo prihaja še ena kozmetična blagovna znamka, ki se je boste razveselile!

Priporočamo tudi: → TA joga položaj ublaži menstrualne bolečine!

Najbolj brano