»Pravi razlog, da ne napredujemo v ustvarjalnosti, je vedno in samo strah.«

Velika motivatorka in avtorica uspešnice Jej, moli, ljubi, Elizabeth Gilbert, se predstavlja z novo knjigo, ki govori o ustvarjalnosti.

Lifestyle, 28. 9. 2016
»Pravi razlog, da ne napredujemo v ustvarjalnosti, je vedno in samo strah.« - Foto: Profimedia

»Pravi razlog, da ne napredujemo v ustvarjalnosti, je vedno in samo strah,« pravi Elizabeth Gilbert. Je tudi vas strah zapustiti varno rutino in se lotiti tistega, za kar čutite, da je vaš pravi poklic?

Tudi Elizabeth je bilo nekoč strah slediti svojim sanjam. Ampak če ne poslušamo svojega notranjega – kreativnega – glasu, smo opeharjeni za največjo srečo in občutek izpolnjenosti.

Zato poiščimo navdih. Opustimo vlogo žrtve. Soočimo se s svojimi strahovi. Prisluhnimo notranjemu glasu. Drznimo si. Poiščimo ravnovesje med duhovnostjo in praktičnostjo. Živimo ustvarjalno in si ustvarimo življenje svojih sanj.

Gilbertova je zaslovela, ko je leta 2006 objavila avtobiografski roman Jej, moli, ljubi, ki je bil v slovenščino preveden 2008. V njem je opisala svojo pot okoli sveta, na kateri je po razvezi iskala smisel in uteho. Knjiga je postala tako priljubljena, da so Gilbertovo uvrstili med sto najvplivnejših ljudi na svetu, leta 2010 pa so po njeni zgodbi posneli tudi istoimenski film z Julio Roberts v glavni vlogi. Istega leta je sledilo nadaljevanje tega romana, ki je nosilo naslov Za vedno (tudi v slovenščini). Leta 2013 je Gilbertova izdala še roman Pečat stvarjenja (v slovenščini je izšel leto pozneje), ki načenja zgodovinsko temo botaničnih raziskovanj v 19. stoletju, čeprav je predvsem zgodba o ženski, ki išče svoje mesto v pretežno moškem svetu. V časopisu Wall Street Journal so zapisali, da je to najbolj ambiciozno in najbolje zamišljeno delo v 20-letni karieri Elizabeth Gilbert, knjiga pa je bila večkrat nominirana za najboljši roman v letu 2013.

Pred kratkim je na svoji Facebook strani oznanila, da se ločuje od moža, ki ga poznamo kot 'tistega Brazilca iz Jej, moli, ljubi'.

Preberite še: Lahko srečo sploh najdemo, če jo ves čas iščemo?

Priporočamo tudi članek: Znaki, ki kažejo, da je vajin odnos zdrav (in fantastičen)

Najbolj brano