Natalija Hrašan: Prek ustvarjanja v pravljični svet

32-letna Natalija Hrašan iz Slovenj Gradca, ki kot višja komercialistka dela v bolnišnici, v prostem času izdeluje nakit in kristalna drevesca.

Natalija Hrašan: Prek ustvarjanja v pravljični svet - Foto: Osebni arhiv

Mamica sedemmesečne hčerke se kljub polnim rokam dela tudi po zaslugi svojega partnerja še uspe posvečati svoji strasti, ki ji je prinesla zmago v tekmovanju Elle Talent po izboru obiskovalcev.

"Že odkar pomnim, me privlačita ustvarjalni svet in umetnost, predvsem pa unikatni izdelki, ki nastanejo izpod dveh pridnih rok. Človek se ne more načuditi, kaj vse smo sposobni ustvariti s svojimi rokami," pravi Natalija.

Vedno si je želela slikati, a nima tovrstnega talenta, je pa našla drug način za izražanje: pred nekaj leti je odkrila svet mandal. Nato je pričela ustvarjati z žičko in kristali in nastajala so čudovita kristalna zdravilna drevesca. Nato je prišla na vrsto še obdelava polimernih glin.

Vse svoje izdelke izdeluje iz naravne mase na podlagi čebeljega voska. "Ustvarjanje unikatnih izdelkov me pomirja in me na nek način popelje v nek drug, čaroben, pravljični svet, kjer je vse mogoče, sploh kadar ustvarjam za naše male sončke," pove z nasmehom in doda: "Moja največja nagrada in plačilo je topel občutek pri srcu, ko nekomu s svojim ustvarjanjem polepšaš dan in mu privabiš nasmeh na obraz."

Trenutno se intenzivno izobražuje in dela na novem projektu, ki bo v Slovenijo pripeljal nekaj povsem novega, drugačnega, čarobnega in neponovljivega.  Takšne vrste izdelkov pri nas še nismo videli, obljublja Nataša, zato se že veseli, da jih nam bo kmalu lahko predstavila.

Najbolj brano