Zagreb Summer Tour 2017

Bujni zeleni parki po vsem mestnem središču, mogočne zgradbe kulturne dediščine, kraj prave srednjeevropske "kavarniške gospode", mediteranska gostoljubnost. Dobrodošli v Zagrebu, osupljivi hrvaški prestolnici!

Promocijsko sporočilo, 17. 5. 2017
Zagreb Summer Tour 2017 - Foto: Julien Duval

V kulturnem izobilju najdemo muzeje, gledališča, galerije, avtentične tržnice in presenetljivo živahno nočno življenje. Dodajte še pestro gurmansko ponudbo v izvirnih bistrojih, kjer lahko uživate v odlični hrani, zanimive prireditve, veliko nastanitveno ponudbo, lahek dostop do slavne hrvaške obale in še odlično priložnost za nakupovanje, potem je to vsekakor kraj s seznama "obvezno obiskati".

Vrhunske zagrebške prireditve:

Zagrebški časovni stroj / 22.04. -1.10.2017

Zagrebški časovni stroj

V Zagrebu boste odpotovali v preteklost znotraj različnih mestnih točk. Naredite korak nazaj v času, ko se bodo ulice napolnile z nostalgijo in očarljivostjo. Oživele bodo stare tradicije, med domačini in turisti se bodo sprehajali zgodovinski liki v kostumih, nastopali bodo ulični umetniki, na sprehajališčih bodo koncerti in "kumice" (branjevke), vse iz minulega časa. Več informacij

Poletje na Štrosu / 18.5. -17.9.2017 , Strossmayerjevo sprehajališče (Gornji grad)

Poletje na Štrosu

Duh Pariza prihaja v Zagreb! Na vseh koncih romantičnega Strossmayerjevega sprehajališča se boste zaradi umetniških kolonij, glasbenikov, likovnih instalacij, modnih revij in kina na prostem počutili, kot bi bili na slavnem Montmartru. Ne pozabite na "pol novega leta" z ognjemetom in tekmovanja za "najlepšega psa mešanca". Bonjour! Več informacij

Cest is d'best / 31.5. -4. 6. 2017, na več lokacijah

Cest is d’best

Najživahnejši hrvaški festival napolni mestne ulice s komiki, plesalci, glasbeniki, žonglerji in klovni. Tako domačini kot turisti so vabljeni, da se jim pridružijo in pogosto jih v to tudi prepričajo. Zabavno je in energično. Navdušeni so tudi otroci. Več informacij.

Dizajnersko okrožje Zagreb/ 13.6.-18.6.2017

Ljubitelji dizajnerskega dogodka bodo navdušeni, ko bo zagrebška Martićeva ulica postala glavni štab te življenjske renesanse. Pričakujte veliko nenadnih razstav, krajevno specifične umetniške instalacije, dogodke na vrhu zgradb, ekskluzivne arhitekturne oglede, družbeno dragocene dizajnerske zamisli, ponudbo hrane in kave, izobraževalne in umetniške delavnice ter še veliko več. Več informacij. 

Festival INmusic / 19.6. - 21.6.2017, jezero Jarun

Festival INmusic

Največji hrvaški umetniško-glasbeni festival na prostem se je uvrstil na seznam petdesetih najboljših festivalov na svetu. Skupaj z več kot 50.000 obiskovalci, ki bodo uživali v ritmih najboljšega roka in v urbanih nastopih, preverite letošnjo umetniško zasedbo, med katero bodo Kings of Leon, Arcade Fire, Michael Kiwanuka, Kasabian, Public Service Broadcasting, Slaves, Flogging Molly, Darko Rundek, Kel Assouf, The Strange, Booka Shade, HAUS, St.Tropez, Danko Jones in še veliko drugih. Več informacij.

Zagreb Rockfest/ 26.-27.6.2017, SRC Šalata

Ena največjih rokovskih skupin 1980-ih, izjemno priljubljena na Hrvaškem, legendarni The Cult, bo 27. junija letos imela koncert na Šalati v Zagrebu. 26. junija, dan pred koncertom The Cultov, bodo na Šalati nastopili Prophets of Rage, House of Pain in Black PeaksVeč informacij

Dvorišča / 14.7.-23.7.2017, Gornji grad

Dvorišča

'Vsako dvorišče pripoveduje zgodbo' je slogan te izjemne prireditve, ki za obiskovalce odpre najlepše zagrebške vrtove v Gornjem gradu.Izkusite deset nepozabnih dni odkrivanja lepote, zgodovine in skrivnosti nekaterih najlepših palač in njihovih dvorišč v osrčju Gornjega grada. Čaka vas veliko presenečenj! Več informacij

Vikend elektronske glasbe: WELOVESOUND Zagreb / 02. 07. - 04.07. 2017

Na dvodnevni prireditvi bomo na novem klubskem festivalu na prostem poslušali največja imena elektronske glasbe: LOCO DICE, Timo Maas Official Page, Chris Liebing, tINI, Valentino Kanzyani, Enzo Siragusa, Archie Hamilton, Rossko, Felver, Mimi, Labud, Homeboy live, Mariano Mateljan, Pepi Jogarde, Ivan Mastermix. Več informacij.

Zagreb, Gornji grad

Nastanitve

V Zagrebu je ponudba nastanitev pestra. Najde se kaj za vsak žep in okus. Od razkošnih hotelov s petimi zvezdicami do nastanitve za tiste z omejenim proračunom. Ne glede na vrsto izbrane nastanitve boste vedno deležni doslednega standarda in kakovostnih storitev.

Kako do nas

Zagrebinfo.hr – Travel Plan

Zagreb card

Kartica ZAGREB CARD je vaša najboljša spremljevalka, ko ste v Zagrebu. Z njo potujete z javnim prevozom, imate prost vstop ali več kot 50-odstotni popust na več kot 50 krajih. Podrobnejše informacije in seznam popustov najdete TUKAJ.

Najbolj brano