Kam "po nakupih" iz domačega fotelja

Spletne trgovine postajajo čedalje bolj priljubljen in razširjen način kupovanja oblačil tudi med nami. Na internetu lahko kupite skoraj vse, kar potrebujete.

Kam "po nakupih" iz domačega fotelja - Foto: Shutterstock.com, Aleksander Štokelj

To je najenostavnejši nakup blagovnih znamk in oblikovalskih oblačil, ki pri nas niso na voljo, poleg tega pa na spletu pogosto naletite na popuste in nižje cene. Spletno nakupovanje ponuja veliko večji izbor oblačil in zelo malo verjetno je, da bi v mestu srečali koga, ki nosi isto oblačilo.

Zagotovo ima svoj čar. Poleg nižjih cen in velike ponudbe izdelkov nam tovrstno nakupovanje ponuja še nekaj drugih prednosti. Tako se izognemo stresnemu nakupovanju, dolgim, nepreglednim vrstam v trgovinah, gneči na cesti, iskanju parkirnega prostora in drugim nevšečnostim.

Tuje spletne trgovine

Spletni prodajalni Net-a-porter in Yoox sta vsem ljubiteljicam mode znani, a marsikateri predragi. Dobre nakupe boste tam opravili med popusti, medtem pa raje prebrskajte po spletnih policah, ki jih ponujajo druge medmrežne trgovine.

Go Jane

S klikanjem po strani boste našle ogromno kosov, katerih cena ne presega 50 evrov, spletna trgovina pa ponuja tudi lepo zbirko čevljev. Trenutno so v posebni ponudbi priljubljene superge s polno peto.

www.gojane.com

Love Culture

Že ustvarjene kombinacije, modne ideje in ugodne cene vas bodo prepričale, da boste odtipkali podatke s svoje kreditne kartice. Na strani boste našle modne kose, cenejše od 30 evrov.

www.loveculture.com

ModCloth

ModCloth.com ponuja modo, ki je navdih našla v vintidžu, bogata pa je tudi njihova zbirka dodatkov. Čeprav nekateri kosi niso najcenejši, pa je pametno spremljati akcijske ponudbe, kjer lahko popusti dosežejo tudi 70 odstotkov.

www.modcloth.com

Asos

Spletna stran je bila lansirana v istem letu kot Net-a-Porter in je tudi podobno uspešna. Ponuja svoje kolekcije in tudi druge znamke, ima pa celo lastno haute couture linijo z imenom Black collection. Fino je tudi, da se da na njihovem spletnem iskalniku nastaviti vse kategorije naenkrat, od tega, kakšno barvo iščete, do cenovnega ranga, ki si ga lahko privoščite.

asos

www.asos.com

Luisa Via Roma

Med odmevnejšimi oblikovalskimi imeni lahko najdete Burberry, Chloe, Kenzo, Roberto Cavalli in Dolce&Gabbana. V tem italijanskem virtualnem svetu najdete tudi veliko stvari, cenejših od tisoč evrov. Imajo dve ugodnosti, in sicer 'outlet' in nagrado za nakupovalno mrzlico: če kupite nad 500 evri, vam nakup pošljejo brezplačno (glede na cene, ki jih imajo, je to skoraj vsak nakup)

www.luisaviaroma.com

Le Train Bleu

V tem spletnem modnem kotičku lahko najdete ogromno mladih modnih oblikovalcev, ki sledijo malce bolj 'odštekanemu' modnemu stilu. Ponujajo tudi vintage modo, najdete pa prav tako kozmetične izdelke in kakšen dodatek za stanovanje.

www.letrainbleu.com

Shop Ruche

Dekliška in romantična, predvsem pa dostopna moda je na voljo na spletni povezavi

www.shopruche.com

The Outnet

Eden izmed najprestižnejših in najbolj obleganih spletnih outletov je prav gotovo The Outnet. Popusti do 80 odstotkov zahtevajo hitre prste, saj nekateri kosi izjemno hitro poidejo. Če so bile do zdaj znamke, kot so Balmain, Donna Karan, Alexander Wang, Herve Leger, Rick Owens in druge, le utopične sanje, smo končno korak bližje njihovi uresničitvi. Spletna stran, kjer vas oblikovalske blagovne znamke pričakujejo do 70 odstotkov ceneje. Še posebno sladki so 'runway look' izdelki.

www.theoutnet.com

Next

Iskanje pravega kosa zna biti dolgotrajen proces, zato imajo na spletni strani Next možnost iskanja na več načinov: kot trend, kot novost, kot znamko, kot artikel in kot namembnost. Ponuja oblačila za vse starosti. Izbirate lahko med žensko, otroško in moško modo, pri kateri hkrati najdete tudi več namigov, ki hitreje popeljejo do želenega: barva, velikostne številke, cenovni razred itd.

next

www.next.co.uk

Stylebop.com

Najzahtevnejši okus bo potešila spletna trgovina Stylebop.com. Za to bodo poskrbela zveneča oblikovalska imena od Balmaina, Celine in Helmuta Langa do Michaela Korsa, Versaceja in Toma Forda. Za dodatno inspiracijo je na voljo stran z izdelanimi stajlingi, klik na želeni videz pa omogoča nakupovanje posameznih kosov ‒ oblačil, obutve, torbic, modnih dodatkov in perila.

www.stylebop.com

Victoria's Secret

Če omenimo Victorias secret, vsakdo pomisli na seksi spodnje perilo. Vendar njihova spletna stran ponuja vse; od čevljev, oblačil, modnih dodatkov pa do kozmetičnih izdelkov. Cene se gibljejo od 20 evrov za majico pa do 100 evrov za jakno.

Posebnost te spletne trgovine je, da imajo veliko stvari za prosti čas, uživanje in sproščanje. Tu boste našli spalne srajce, kopalne plašče in seveda seksi spodnje perilo.

www.victoriasecret.com

Gilt

Gilt je blagovna znamka, spletna trgovina in veliko ime, ki si zasluži zlate črke svojega logotipa, ki je zrasel, ko je recesija najmočneje udarila Združene države Amerike. Takrat mlade pravnice, oglaševalke in menedžerke niso upale v pisarnah široko razkazovati originalnih vuittonov, hermesov in drugih it-torbic, da ne bi svojim šefom slučajno dajale misliti, da predobro zaslužijo in jim niti v težkih gospodarskih časih ne gre prav nič slabo. Izkazalo se je, da je spletni nakup, ki nosi pridih prestiža, dobra rešitev ob pravem času in Gilt se je hitro razširil na moška in otroška oblačila, darila in dodatke za dom.

www.gilt.com

Pripravila: Petra Rozman

Najbolj brano