Róisín Murphy odprla sezono Kurzschluss 2019

Ne ustavi je niti bolečina!

Róisín Murphy odprla sezono Kurzschluss 2019 - Foto: Ziga Intihar

Ljubljana, 27. september – Da je elektro-pop diva Róisín Murphy resnično irska kraljica avantgarde, je dokazala na včerajšnjem koncertu, s katerim je odprla novo sezono pop- up kluba Kurzschluss. Bolečinam navkljub je svoj nastop izpeljala, kot se za zvezdnico njenega kova spodobi.
 
Njen tretji obisk Ljubljane je zaznamovala manjša nevšečnost, zaradi katere je morala, po pristanku v Sloveniji, poiskati zdravniško pomoč.Nekdanja članica dua Moloko ni razočarala oboževalcev, takoj po prihodu na oder si je njihovo naklonjenost pridobila z opravičilom v slovenskem jeziku. Čeprav je prve tri skladbe izvedla sede, je dvorana Kocka v trenutku zaživela v funky disco ritmih, ki so jo skupaj z energijo publike navdale s toliko moči, da je koncert izpeljala v svojem prepoznavnem slogu.

Bolečine v nogi je niso ustavile, klobuki, sončna očala in še marsikateri drugi kos garderobe je med izvajanjem njenih vragolij na odru, na veselje vseh v prvih vrstah, pristalo med publiko. Z drznimi kostumi – zamenjala je skoraj deset plaščev – in eklektično odrsko prezenco, je zaznamovala prvo letošnjo Kurzschluss LIVE! doživetje. Overpowered, You Know Me Better, Let Me Knowso zgolj nekatere izmed uspešnic iz njenega bogatega samostojnega glasbenega opusa, ki jih je uvrstila na repertoar ljubljanskega dogodka, niso pa manjkale niti skladbe z izjemno intenzivnimi besedili z zadnjega projekta All My Dreams.

Za vzdušje pred njenim nastopom je poskrbela slovenska zasedba Neomi. “Róisínje brez dvoma ena od ikon elektronskega popa in tudi ena od izvajalk, od katerih črpam navdih in jo spremljam že od najstniških let, ko je bila še del dueta Moloko. Človek je resnično vznemirjen, če igra pred nekom takim. Res cenimo to priložnost,”nam je po nastopu zaupala pevka Saša Vipotnik.
 
Kurzschluss bo v letošnji sezoni priredil serijo žanrsko raznolikih dogodkov:

22. november – Valentino Kanzyani
23. november – Erick Morillo
24. november – S.A.R.S.
19. december – Bajaga i Instruktori

Sveže informacije o novih dogodkih in programu spremljajte na www.kurzschluss.si.

Fotografije: Žiga Intihar

Najbolj brano