Veliki letni horoskop za leto 2016: Vse, kar vas čaka

Elle letni horoskop razkriva, kaj vam leto 2016 prinaša na področju ljubezni, zdravja in kariere. 

Veliki letni horoskop za leto 2016: Vse, kar vas čaka - Foto: horoskop

OVEN

(21. mar.–20. apr.)

Po čem si boste zapomnili leto 2016

Vaše ambicije bodo prestopile bregove, zato jih bo treba znati krotiti, da vam ne uidejo izpod nadzora, in tako otežijo pot do vrha. Spremembe v ljubezni vas bodo opomnile, da noben človek ni popoln samotar, zato se ne bojte pokazati svoje nežnejše plati. Naučite se tu pa tam ustaviti in uživati v okusu uspeha.

Ljubezen

V ljubezni letos ne boste poznali kompromisov, šli boste na vse ali nič, tudi če boste zraven veliko tvegali, a drugače niti ne znate. Ljubezen se bo morala umikati delu, čeprav boste kot strastna ovnica vedno našli trenutek za erotiko. Resnično se bodo stvari spremenile v septembru, ko boste zaradi vpliva Jupitra postali bolj prilagodljivi in razumevajoči, samski pa dovzetni za resno zvezo. Nasploh bo v drugi polovici leta poudarek na prilagajanju in strpnosti.

Zdravje

Z vitalnostjo v letu 2016 ne boste imeli težav, saj se vaš vladar Mars najprej pomika prek Škorpijona, ki vam bo naklonil veliko energije, nato pa se spomladi preseli v Strelca, ki deluje lahkotnejše in bolj živahno. Več pozornosti si naklonite med 19. aprilom in 30. junijem, ko se bo Mars premikal 'nazaj', takrat lahko oživijo stare poškodbe in rane, ki jim bo treba nameniti pozornost, nato pa se bo dobro počutje počasi vračalo.

Kariera

Pred vami je leto lepih kariernih dosežkov, ki vas bodo izstrelili visoko na poslovno nebo, od koder pa ne boste imeli le lepega razgleda, ampak boste imeli tudi več dolžnosti in odgovornosti. Vaše ambicije bodo velike, vendar jih boste lahko uresničili le s samodisciplino in natančno usmerjeno energijo. Vsekakor leto, v katerem lahko poslovno zablestite in si izboljšate finančni položaj.

BIK

(21. apr.–21. maj)

Po čem si boste zapomnili leto 2016

Uspelo vam bo, če se boste naučili, kako se čim hitreje in brez večjih težav prilagoditi večnim spremembam okoli sebe, zato poiščite v sebi moč, s katero boste uravnotežili sebe in svojo okolico. Sklenili boste nova znanstva, ki vam lahko koristijo tudi poslovno, in premagali čustvene ovire, zaradi katerih ste obstali na mestu.

Ljubezen

Čutili boste z vsemi razpoložljivimi čuti, zato se ne čudite, če letos veljate za eno od najbolj romantičnih in zapeljivih znamenj. Samske bikice boste imele veliko priložnosti za vroče avanture, a kaj ko to slej ko prej ne bo več dovolj in si boste želele resnejšega odnosa, vezane bikice pa boste vse leto odkrivale pozabljene čare ljubezni.

Zdravje

Zdravje vam bo dobro služilo, če si boste med enim in drugim poslovnim izzivom znali vzeti počitek ali premor. Morda je čas tudi za novo obliko rekreacije, ki vas ne bo izčrpavala, nekako v stilu Raje manj, a pogosteje. Poleti si obvezno privoščite pošten dopust, da si boste napolnili baterije za jesenske izzive. Ves čas pijte veliko vode.

Kariera

Čeprav kariera v letu 2016 ne bo v ospredju, se biki ne boste mogli pritoževati, saj imate do jeseni podporo Jupitra v Devici, ki vam bo prinašal delo, hkrati pa tudi nove poslovne priložnosti in preobrate, nato pa lahko pričakujete spremembe, pa naj gre za povišek, menjavo službe ali popolnoma nov začetek na svojem.

DVOJČKA

(22. maj–21. jun.)

Po čem si boste zapomnili leto 2016

Čeprav niste ravno najbolj resna oseba na svetu, boste spoznali, da vam disciplina in red koristita bolj, kot si želite priznati. Večino pozornosti boste namenjali družini, kjer se boste učili usklajevanja interesov, kar bo za vas izziv, čeprav ste po naravi prilagodljivi.

Ljubezen

Saturn v Strelcu vam bo vdihnil več resnosti in predanosti v razmerju, prirojena sposobnost spogledovanja se bo nekoliko potuhnila. Spoznali boste, da je ljubezen odnos, v katerem lahko več daš, kot dobiš nazaj, a vas to ne bo motilo, želeli si boste trdnih tal pod nogami in jasnih stališč. Čakajo vas tudi spremembe v družinskem krogu, jesen prinaša vonj po nosečnosti in dojenčkih.

Zdravje

Zdravje vam bo vse leto dobro služilo, še zlasti v drugi polovici leta, ko boste z lahkoto sledili svojim idejam. Ne pozabite na rekreacijo, pri kateri se morate zabavati, zato izberite šport, ki ga lahko igrate v skupini ali v dvoje, kar bo ogrelo vašo skrito tekmovalnost. Priporočljivo je ukvarjanje s plesom, ki poleg gibanja prinaša tudi zabavo. Ste za tango?

Kariera

K poslu boste morali pristopiti z več resnosti in preglednosti, čas skrivalnic in igric je mimo. Jupiter v Devici bo od vas zahteval konkretne podvige in jasne cilje, prav tako pa disciplino in red. Letos imate možnost, da se do konca znebite vseh starih dolgov, če jih imate, več denarja boste namenjali družini in domu, ki bo potreben prenavljanja.

RAK

(22. jun.–22. jul.)

Po čem si boste zapomnili leto 2016

Uredili boste odnose, ki vam veliko pomenijo, predvsem tiste, ki so povezani z družino, in prešli na novo raven komunikacije. Jasno boste dali vedeti, kaj se od vas pričakuje in kaj hočete v zameno, takšna odločnost pa vam bi prišla zelo prav tudi v poslovnih odnosih, kjer boste morali preurediti pravila igre. Pri vsem tem prisluhnite

Ljubezen

Pred vami je leto ljubezenskih sprememb in prilagajanja, a ne bodite venomer pri volji, da s partnerjem sklepate kompromise, ki vam na dolgi rok sploh ne denejo preveč dobro. Veliko se bo dogajalo predvsem spomladi in poleti, ko bodo na vašo ljubezensko temperaturo vplivali tudi Lunini mrki. Samske rakice boste igrive, a v pričakovanju resnega odnosa.

Zdravje

Leto boste začeli energično, kar pa še ne pomeni, da zdravju ne bo treba namenjati nobene pozornosti. Nasprotno, po začetnem zagonu si bo treba od marca do junija vzeti več časa za počitek in sprostitev, če si ne želite zdravstvenih težav. Takoj ko bo mogoče, se iz zaprtih prostorov premaknite v naravo.

Kariera

Vse do jeseni boste morali veliko sodelovati in se prilagajati sodelavcem ali poslovnim partnerjem, če boste hoteli doseči svoje cilje, pri tem pa morajo veljati jasna pravila in pogoji. Nekoliko bolj samostojni boste proti koncu leta, ko bo treba v poslovne naveze vnesti več občutka za ljudi, ki vam ga ne primanjkuje. Vse leto bodite varčni!

LEV

(23. jul.–23. avg.)

Po čem si boste zapomnili leto 2016

Gnal vas bo optimizem Saturna v Strelcu, zaradi katerega si boste upali več, hkrati pa boste znali počakati na pravo priložnost. Namesto samo sebi se boste naučili iskreno prisluhniti drugim ljudem, kar vam bo pomagalo pri obvladovanju (prevelikega) ega.

Ljubezen

Ljubezensko življenje bo zaradi Saturna v Strelcu pestro in razgibano, pa naj gre za samske levinje ali levinje v paru. Kljub smislu za razvrat boste na koncu pričakovali resno odločitev, neumnosti ali vlečenja za nos ne boste dolgo prenašali, čeprav se ve, da lepa dekleta ljubijo barabe, ki niso vedno pripravljene na odnos. Možnost zanositve se bo povečala.

Zdravje

Zaradi vseh obveznosti boste na začetku leta bolj izčrpani kot običajno, zato bodite tudi bolj pozorni na svoje zdravje in počutje. Ko je mogoče, si privoščite počitek, sprostitev v savni ali masažo, ne pretiravajte s fizično naporno rekreacijo, za to bo čas v drugi polovici leta. Vaša prehrana naj bo redna in uravnovešena, prilagodite jo letnim časom. Sezonsko in lokalno!

Kariera

Izrazite svoje mnenje, vendar pri tem ne pozabite, da potrebujete tako podporo sodelavcev kot nadrejenih, če želite uresničiti svoje sanje. Že na začetku leta si naredite poslovni načrt in pri tem poleg razuma uporabite intuicijo. Dobro boste služili, vendar se resnično pazite zapravljanja in si privoščite le, kar potrebujete. Težko, a ni nemogoče.

DEVICA

(24. avg.–22. sep.)

Po čem si boste zapomnili leto 2016

Vsekakor vam bosta zrasla samozavest in občutek lastne vrednosti, saj boste kreativnejši na vseh področjih življenja, pri čemer vam bodo pomagali tudi skriti talenti. Uredili boste odnose v družini ter vanje vnesli več sproščenosti in igrivosti. Razširili boste svoja obzorja in svoje delovanje.

Ljubezen

Vse, kar boste počeli v imenu ljubezni, bo zabavno, čutno in predano, le nikar ne mislite samo nase. V partnerstvu sta pomembna oba, pa če gre za avanturo za eno noč ali dolgotrajno razmerje, zato je treba znati sklepati kompromise, čeprav ne za vsako ceno. Prisluhnite drugi strani in naj vas ljubezen zvabi še globlje v svoj objem. Vaš cilj je harmonija.

Zdravje

Čeprav vam energije ne bo primanjkovalo, se morate zavedati, da niste neuničljivi, in si pogosto privoščiti počitek in oddih, a hkrati ne pozabite na gibanje. Sprehodi na svežem zraku naj v nobenem vremenu ne izginejo z vašega urnika, predelano in hitro hrano pa nadomestite z bolj zdravim jedilnikom. Koristil bi vam tudi tek.

Kariera

Jupiter v Devici bo skrbel, da vam izzivov nikoli ne bo zmanjkalo, bolj uspešni pri njihovem uresničevanju pa boste, ko se boste naučili sprejemati svoje sodelavce. To bo bolj učinkovito kot tekmovalnost, uspešni rezultati se bodo pokazali že v jeseni. Tu in tam si dovolite kakšno drzno potezo, ki je drugi od vas ne pričakujejo.

TEHTNICA

(21. sep.–18. okt.)

Po čem si boste zapomnili leto 2016

Kar daješ, to dobivaš nazaj. Saj ne, da tega niste vedeli, zagotovo pa bo v letu 2016 prišlo še bolj do izraza. Veliko se boste posvečali družini in odnosom, kjer bo prihajalo do turbulenc, za katere boste imeli več kot dovolj volje in energije, da z njimi opravite. Nekatere tehtnice bodo prisiljene dati slovo partnerstvu, a žalovanje bo kratko.

Ljubezen

V prvih treh mesecih boste pripravljali teren za spremembe v partnerstvu, aprila pa se jim več ne boste mogli izogniti, saj bodo na dan priplavala vsa nasprotja med vama. Na novo bo treba napisati pravila igre, vendar boste potem mirnejši. Od septembra bo vaše ljubezensko življenje v polnem razmahu, kar boste izkoristile predvsem samske pripadnice znamenja.

Zdravje

Letos vam bo zdravje dobro služilo, čeprav telesu ne boste prizanašali z napori, zato si morate večkrat vzeti čas, da mu prisluhnite in ponudite tisto, kar potrebuje. Včasih (pogosto) je to počitek, drugič meditacija, lahko tudi rekreacija ... Pazite, da si psihičnega počutja ne boste izboljševali s sladkim.

Kariera

Bolj jasno boste zagledali cilje, h katerim ste namenjeni, vendar boste morali narediti tudi čistko med sodelavci, saj vam vsi ne bodo privoščili uspeha. Počasi in premišljeno sestavite nov krog ljudi, ki si zaslužijo vaše poslovno zaupanje, večje načrte prestavite na jesen. Čakajo vas tudi novi, nepričakovani izzivi.

ŠKORPIJON

(24. okt.–22. nov.)

Po čem si boste zapomnili leto 2016

Ni se vam treba ves čas žrtvovati, kot da gre za življenje ali smrt, marsikaj boste lahko dosegli tudi po mirni, predvsem pa manj stresni poti. Veste, kdo ste, in tega vam nihče ne more vzeti, zato imate letos priložnost, da življenje dokončno primete za roge.

Ljubezen

Da ste potrebni spremembe, čivkajo že vrabci na strehi, zato se ji nehajte izogibati. Dobro premislite, kaj bi morali spremeniti, da bi se počutili bolje, in nehajte nositi tuja bremena. Strast bo stalna spremljevalka odnosov, samske škorpijonke boste bolj aktivne v drugi polovici leta.

Zdravje

Poskočno boste začeli leto in pravzaprav vse do konca ne boste opazili, da sem ter tja tudi vi potrebujete počitek. Ne jemljite zdravja za samoumevno, ampak poskrbite, da se boste prehranjevali zdravo, in čeprav ste škorpijonka, z manjšim vnosom mesa, predvsem pa je za vas številka ena gibanje, ki vas ohranja mladostno.

Kariera

Veliko več boste storili, če boste o svojih kreativnih domislicah razpravljali s sodelavci, kot če bi svetu le ukazovali, naj bo po vaše. Prav tako se boste morali navaditi na spremembe, ki bodo stalnica v letu 2016; ne bodo se zgodile čez noč, zagotovo pa jim ne boste mogli pobegniti. Varčujte za višje cilje!

STRELEC

(23. nov.–21. dec.)

Po čem si boste zapomnili leto 2016

Hitenje se vam letos ne bo obrestovalo, zaradi površnosti pa si boste po nepotrebnem nalagali še več dela, ki bi se mu lahko izognili. Prevetrili boste odnose v službi ali jo morda celo zamenjali, veliko možnosti imate, da začnete samostojno kariero, a velikih uspehov ne pričakujte čez noč.

Ljubezen

V odnosu boste zelo dominantni in včasih prav presenetljivo zadrgnjeni in resni, čeprav ste načelno velika borka za neodvisnost in svobodo, toda tokrat boste z nastopaš­tvom poskušali prikriti svojo nesamozavest. Razgibano obdobje bo trajalo do septembra, sledi mu težko pričakovana harmonija, ki vas bo popeljala v višave.

Zdravje

Ker bo leto 2016 res naporno in ker konec koncev niste neuničljivi, se boste tudi strelke morale naučiti, kako si vzeti čas za počitek. Zaradi nenehnega hitenja lahko pride tudi do pogostejših manjših poškodb, ki se jim z umirjanjem strasti lahko izognete. Poskusite čim več potovati in si tako polniti baterije.

Kariera

Za svoj uspeh se boste morali zaradi vpliva Saturna bolj potruditi kot običajno, saj boste tako vi kot drugi bolj zahtevni in v pričakovanju odličnih rezultatov. Ni treba poudarjati, da bo zato tudi več stresa in skrbi, ki lahko načnejo vaše zdravje, zato si pomagajte z disciplino in si naredite urnik, na katerem bo dovolj časa za vse izzive.

KOZOROG

(22. dec.–20. jan.)

Po čem si boste zapomnili leto 2016

Tako čustveni, kot boste v letu 2016, ste redko, saj ste nezaupljive narave in se redko prepuščate dogajanju, vendar si ne boste mogli pomagati, da ne bi bolj sproščeno zaživeli. Večkrat boste pokazali svojo vedro in celo brezskrbno plat, toplino in razumevanje, ki bosta izpodrinila vaš razum in vašo kritično naravnanost.

Ljubezen

Veliko boste vlagali v zasebne odnose, saj boste začutili potrebo, da na tem področju naredite red oziroma kar rez. Ljudi, ki v vaše življenje ne prinašajo nič dobrega, boste lahkotno, a resno odslovili, prav tako boste prekinili stike z vsemi, ki vam iz koristoljubja kažejo lep obraz, v resnici pa jim za vas ni veliko mar.

Zdravje

Zdravje vam bo dobro služilo, lahko pa se pojavi kakšna stara ali prikrita poškodba, ki vas bo opozorila, da vam dobro počutje ne more biti samo podarjeno, ampak je treba zanj kaj storiti, pa naj gre za več gibanja ali bolj kakovostno prehrano. Nehajte se že upirati sadju in zelenjavi, jejte redno, ne pa takrat, ko vas od lakote že vse boli.

Kariera

Veliko talentov imate in v letu 2016 jih boste ponovno odkrili, pa čeprav so se zdeli pozabljeni, ter jih pridno uporabili. Jupiter v Devici bo poskrbel, da bodo vaše ambicije realne, hkrati pa razširil vaša obzorja in vas opomnil, da ste sami odgovorni za svoja dejanja, zato ne krivite sodelavcev, če se vam bo pri načrtih zapletlo.

VODNAR

(21. jan.– 18. feb.)

Po čem si boste zapomnili leto 2016

Čeprav veste vse, ne morete drugih na silo prepričati, da bi vam sledili. Ne upirajte se sodelovanju in navezovanju novih vezi, saj so to odnosi, ki vas bodo veliko naučili in vam veliko dali, če le ne boste preveč svojeglavi in vodnarsko trmasti. Saj veste, da je v slogi moč.

Ljubezen

Čeprav je za vas prijateljstvo v odnosu pomembno, bo leto 2016 minevalo predvsem v znamenju strasti. Veliko se bo dogajalo, veliko boste čutili in erotika bo zaznamovala vaš intimni odnos, pa naj gre za trajno ljubezen ali avanturo. Samske vodnarke imate največ priložnosti za svežo ljubezen v novembru in decembru, ko lahko res srečate sorodno dušo.

Kariera

Zagotovo poznate izraz mreženje, ki pomeni povezovanje ljudi z enakimi ali podobnimi interesi, in vi boste v letu 2016 veliko mrežili. Zanimale vas bodo povezavez enako mislečimi, ki vam lahko prinesejo določene koristi, prav tako se lahko zgodi, da bo služba družba, in nasprotno. Zelo zaposleni in uspešni boste.

Zdravje

Ker ste med znamenji, ki bodo imela zelo aktivno leto, je jasno, da stresu ne boste mogli ubežati, lahko pa ga ublažite z umikom v samoto, ko bo treba, in s pravilno prehrano, saj bodo vaša prebavila zelo obremenjena. Poskusite jesti lahko hrano in najdite svoj pobeg.

RIBI

(19. feb. - 20. mar.)

Po čem si boste zapomnili leto 2016

Včasih je vredno odpreti oči in pogledati stvari takšne, kot so, brez olepšav. Morda najprej boli, potem pa lahko postane odskočna deska za prihodnost, za osebnostno rast in razvoj. Vse možnosti imate, da zgrabite življenje za roge; planeti vam stojijo ob strani in vam za začetek nudijo trdna tla pod nogami. Le pogumno!

Ljubezen

Zaradi vpliva Jupitra v Devici boste svoj intimni odnos začeli dojemati bolj resno, kritično in tudi odgovorno. Kot bi se vam naenkrat odprle oči, boste videli vse, kar je dobrega in slabega, hiteli v akcijo, da naredi red. Tudi od partnerja boste pričakovali konkretna dejanja, ne le govorjenja v prazno. Več erotike pričakujte v drugi polovici leta.

Kariera

Imeli boste veliko ustvarjalnega zaleta, ampak včasih premalo stika z realnostjo, zato vas bo Saturn nenhno popravljal in vam kazal pravo pot. To pomeni, da boste morali znati uresničiti svoje načrte, če hočete, da vas bodo jemali resno. Prihajajo novi poslovni odnosi, v katerih takoj postavite svoja pravila igre. Imate tudi možnost napredovanja ali menjave službe.

Zdravje

Ko ste zdravi, tega sploh ne opazite, ko vam teče iz nosu, je konec sveta, sredine pa sploh ne poznate. Zelo dobro bi val deli meditacija, ki bi stvari pokazala v pravi luči, in prav tako redna telovadba - s plavanjem ali pilatesom ne morete zgrešiti, bolj zagrete ribice pa se lahko odločite za tek. Vitalnost bo nekoliko padla jeseni, ko boste potrebovali več vitaminov in počitka. 

Najbolj brano