Pet glasbenikov, ena kitara, na milijone klikov

Gotovo je do vaših ušes prek radijskih valov ali kako drugače že prišla skladba Somebody That I Used To Know, uspešnica Avstralca belgijskega porekla z umetniškim imenom Gotye in gostujoče novozelandske pevke Kimbre.

Novi oboževalci so se pridružili starim in začeli odkrivati male mojstrovine, ki so jih Walk Off The Earth ustvarili v preteklosti – izvirne pesmi in predelave ter videospoti v lastni režiji, pa še kakšen zabaven dodatek se najde.

Nekoliko drugačno različico Gotyejeve pesmi je ustvarila kanadska indie skupina Walk Off The Earth in postala prava atrakcija na YouTubeu, saj si je njihov videoposnetek v manj kot dveh tednih ogledalo več kot 35 milijonov ljudi, v trenutku, ko pišemo te vrstice, pa beleži že skoraj 66 milijonov klikov.

Recept za uspeh je neverjetno preprost – pet glasbenikov in ena kitara. Ter seveda odlični ideja in izvedba. Skupina tako po petih letih delovanja zdaj beleži nesluten uspeh.

Spoznajte jih še vi, osvežite pa si tudi spomin na izvirno skladbo Somebody That I Used To Know z Gotyejevega albuma Making Mirrors (2011).

Najbolj brano