Lollobrigida: Nov video, klubski koncerti

5. 12. 2012
Lollobrigida: Nov video, klubski koncerti

Lollobrigida uspešno koncertno leto zaključujejo tam, kjer se počutijo domače – v "klubovju".

Ida in Petra bosta v spremstvu svojih zvestih in prekaljenih mačkov tudi v veselem decembru noreli z Ljubljano, in sicer 13. decembra ob 21.00 v klubu Channel Zero na Metelkovi.

"Letos smo odigrali vsaj dvajset festivalov. Od Nove Gorice do Novega Sada. Od konca aprila do sredine septembra smo bili zvesti koncertom pod milim nebom. K sreči je bilo to leto bolj suho kot lani, a tudi vroče. Kar pa niti ni pomembno. Pomembno je, da smo enostavno lačni 'špilov' v manjših prostorih. Takih, kjer smo odraščali, takih, ki jih še zmeraj obiskujemo, in takih, kjer se ne vprašaš, zakaj se nisem spotil, temveč zakaj nisem vzel s seboj suhih spodnjih hlač. To hočemo in to smo tudi dobili, a si želimo še več. Zato se decembra vračamo na ljubljanski, zagrebški in beograjski oder. Nismo nostalgiki, samo srečo imamo, da nas marajo," pojasnjuje basist zasedbe Jernej Šavel.

"Prikupno prismuknjeni" Lollobrigida, kot jih opisujejo nekateri kritiki, so letos predstavili novi album Pilula. Dve odbiti punci v plastičnih vrečah, ki sta sredi prejšnjega desetletja pod imenom Lollobrigida poplesavali na glasbeno matrico, sta prerasli v resno skupino z jasno vizijo in prihodnostjo. Danes Lollobrigido odlikuje nenavadna raznolika pomursko-zagrebška kombinacija glasbenikov s koreninami v popu, elektroniki in alterrocku.

Kaj je pred meseci v pogovoru za Elle.si povedala njihova karizmatična pevka Ida Prester,  preberite tukaj.

Oglejte si še čisto svež video za pesem Pilula, ki ga je režirala in zmontirala prav Ida, posnel pa srbski modni fotograf Vladimir Miladinović.