Eno leto, odkar je odšla Amy Winehouse

23. 7. 2012
Na postaji londonske podzemne železnice Camden Town, v bližini Amyjinega doma, kjer je tudi umrla, so pred kratkim odkrili potrtet, ki ga je umetnik Johan Andersson posvetil pokojni pevki. Foto: Profimedia

Mineva eno leto od smrti Amy Winehouse, težavne, a izjemno nadarjene britanske pevke.

Amy, ki se je več let neuspešno borila z odvisnostjo od alkohola in mamil, je bila ob smrti - domnevni vzrok zanjo je bila zastrupitev z alkoholom - stara komaj 27 let.

Mrtvo so jo 23. julija 2011 našli na njenem domu v londonski soseski Camden. Na tamkajšnji postaji londonske podzemne železnice zdaj visi Amyjin portret, ki ga je ustvaril mladi švedski slikar Johan Andersson.

Prihajata še dva posthumna albuma
Decembra lani je izšla posthumna kompilacija Amyjinih prej še neobjavljenih pesmi z naslovom Lioness: Hidden Treasures, ki je doslej dosegla dvakratno platinasto naklado.

Pred kratkim je pevkin oče Mitch, tudi sam glasbenik, napovedal še dva albuma pesmi, ki jih je pred smrtjo posnela njegova hči.

Po Amyjini smrti je družina Winehouse ustanovila dobrodelni sklad, Fundacijo Amy Winehouse, ki nudi podporo mladim v težavah, predvsem tistim, ki so bolni, invalidni, so v finančni stiski ali se borijo z odvisnostjo.

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc