Kako v jeseni postati in/ali ostati fit?

Predstavljamo vam 7 fantastičnih načinov vadbe. Pa poglejmo ...

Lifestyle, 26. 9. 2016

Vadba v jeseni

1 V skandinavskem slogu

Privoščite si gibanje v skandinavskem stilu s kombinacijo nordijske hoje in rolanja. Gre za tako imenovano nordijsko rolanje, ki si ga najlažje predstavljate kot smučarski tek na rolerjih, in torej po suhem terenu, lahko tudi makadamu. Pričakujte, da boste pridelali močnejši trup, roke in noge. Mišični tonus pride seveda v paketu.

Namig: Vse in več o nordijskem rolanju najdete v knjigi Inline Skating: Roll-Play: Inline Skating and Nordic Blading (emka.si). Tudi v jeseni ne pozabite na kremo za zaščito pred soncem, nam je všeč Afroditina Sun Care Sensitive z zaščitnim faktorjem 30.

2 'Priplešite' si lepo telo

Če ste plesna duša, spoznajte vadbo, ki temelji na stepu. TAPfit je najnovejša kardio vadba in trening za moč, ki ga lahko izvajate v zavetju svojega doma. Paket TAPfit vključuje DVD-je, elastični trak za vadbo, podlogo za tla, prijazno stepanju ... Sliši se zabavno, glede na visok srčni utrip in vročico, ki jo čutite v zadnjici in stegnih, pa je ta trening hkrati garanje za lepo oblikovano telo. tapfit.com

Navdih: Od stepa v otroštvu do TAPfita: caravangirl.com/2016/02/27/tapfit.

3 O(b)težite svoj 'sprehod'

Bi radi med hojo povečali porabo kalorij? Naložite si nahrbtnik! Precej nova vadba rucking prihaja iz vojaških vrst. Gre za trening z obremenitvijo oziroma z nahrbtnikom, ki ga na primer napolnite s plastenkami vode ali utežmi, si ga oprtate in se odpravite na pohod bodisi po ravnem bodisi v hribe, lahko se odločite tudi za tek. Če imate majhnega otroka, ga namestite v nahrbtnik za nošenje in skupaj pojdita uživat v naravo. Dve muhi na en mah!

Prednosti? Gre za trening z obremenitvijo in kardio trening v enem. Pokurili boste več energije, aktivirali mišice in topili maščobe, hrbtenica je medtem 'na varnem', telesna drža pa se izboljšuje, saj morate trup držati naravnost.

Namig: Težo nahrbtnika povečujte polagoma, da se izognete poškodbam oziroma težavam s hrbtom, koleni, kolki ... Začnite z desetimi odstotki svoje telesne teže. Za začetek izberite sprehod po parku v hitrejšem ritmu. Začnite torej s krajšimi in manj strmimi pohodi.

Preberite še: 5 ZDRAVIH: Blogerji na temo zdravega življenja z vsega sveta

4 Domači visoko intenzivni intervalni trening

HIIT (po slovensko VIIT) je že nekaj časa pravi fitnes hit! O njem zato ne bomo izgubljali besed, predlagamo le, da preizkusite posodobljeno aplikacijo Seconds pro. Jasen zaslon, zelo preprosta uporaba, sinhroniziranje glasbe za različne intervale ... In, kar je najboljše, vsaka vaja je glasno nakazana, tako da med njimi ni odvečnega kukanja na zaslon, da bi videli, kaj sledi. Preverite na iTunes (aplikacija za iPhone in iPad).

Namig: Preden se odločite za trening na lastno pest s pomočjo aplikacije, se dobro pozanimajte o pravilnem izvajanju vaj.

5 Sedite aktivno

Slaba drža je strup za celoten trup. Nova rešitev je Wellness Ball znamke Technogym. Zamenjajte svoj pisarniški stol za to inovativno žogo, ki čas sedenja spreminja v priložnost, da nekaj naredite zase. Gre za aktivno sedenje, saj se medtem krepijo mišice, izboljšujejo se ravnotežje, prožnost, koordinacija in drža. Če vam sedenje ni dovolj, ta velnes žoga seveda ponuja tudi neskončne možnosti vadbe.

Zjutraj ali zvečer si privoščite svojo 'igro z žogo' za zdravje in lepo telo. prowellness.si

Namig: Da ostanete ves čas sveži, preizkusite dezodorante in gele za tuširanje CD z znakom CD Reinheitsgebot®, ki zagotavlja, da izdelki ne vsebujejo parabenov, silikonov, mineralnih olj in umetnih barvil, hkrati pa produkti ne razočarajo pri zaščiti pred neprijetnim vonjem.

6 Nova stara kolebnica

Preskakovanje kolebnice je ena izmed najbolj podcenjenih vadb, sploh če govorimo o obteženi hitrostni kolebnici, ki je idealen pripomoček za kardio trening na višji ravni. Poleg nog spodbudi aktivnost zgornjega dela telesa, izboljša koordinacijo, okretnost, motoriko, vzdržljivost in hitrost, med skakanjem pa boste pokurili več kalorij kot med tekom. Če je dobro za Adriano Lima ...

Namig: Privoščite si obteženo hitrostno kolebnico adidas: adidas Professional Weighted Speed Rope, amazon.com.

7 Oblecite se v ...

Vse kaže, da si boste morali kupiti nove kose! In sicer fitnes kose, saj je študija, objavljena v The Journal of Strength And Conditioning Research, pokazala, da so ženske, ki so nosile funkcionalno tkanino, izboljšale svoje atletske sposobnosti v primerjavi s tistimi v bombažnih oblačilih.

Funkcionalna oblačila ne poskrbijo le, da koža ostane suha, saj odvajajo vlago od telesa, temveč tudi uravnavajo telesno temperaturo za najboljše zmogljivosti. Če hočete še več, preverite fenomen kompresijskih oblačil, ki so v zadnjih letih postala priljubljena tako med rekreativnimi kot profesionalnimi športniki. Omogočala naj bi boljšo aktivnost in tudi hitrejšo regeneracijo s posebnim načinom pletenja, ki stisne mišico na točno določenih predelih, ne da bi s tem povzročilo poslabšanje pretoka krvi.

Kompresija omogoča kroženje krvi med aktivnostjo in po njej, posledično se poveča mišična moč, zmanjšuje pa se nastajanje mlečne kisline – tako ste lahko aktivni dlje in se hitreje regenerirate.

Namig: Kompresijska majica Ventilator Web zagotavlja odlično odvajanje vlage, UV-zaščito in protibakterijsko zaščito. Tehnologija Support Web povezuje mišice in ligamente skupaj ter zmanjšuje vibracije za večjo učinkovitost.

Pripravila Nina Pretnar

Preberite še: Preizkusite metabolični trening za zmago nad kilogrami!

Priporočamo tudi članek: Tinkari so se uresničile sanje, Tinks Yoga center odprt!

Najbolj brano