Kako pokurite čim več kalorij, ne da bi vstali iz postelje: Naj vaša spalnica postane zabavno prizorišče za izgubo kilogramov

Kaj če bi vam povedali, da se lahko ukvarjate s športom, ne da bi zapustili svojo posteljo, in ko rečemo šport, mislimo na pravo vadbo, ne na razgibavanje. 

Lifestyle, 11. 5. 2022
Kako pokurite čim več kalorij, ne da bi vstali iz postelje: Naj vaša spalnica postane zabavno prizorišče za izgubo kilogramov - Foto: Profimedia

Ljudje običajno težko najdejo motivacijo za jutranjo vadbo ali vsakodnevno rutino. Vendar obstajajo tudi druge možnosti, da se poslovite od kalorij, ne da bi opravili intenzivno vadbo. Pripravljeni, da v svoje življenje vnesete nove ideje in pravo razsvetljenje? 

In čeprav se včasih morda vaša spalnica zdi le kot udobna zibelka za predvajanje filmov in štetje ovac, lahko svojo spalnico spremenite v zabavno prizorišče, na katerem lahko izgubljate kalorije, brez da bi sploh vstali iz postelje. Vaša spalnica bo kar na enkrat vredna priznanja #fitlife, ne da bi se za to sploh potrudili. Od strokovnjakov smo pridobili njihove najboljše nasvete, kako v spalnico vnesti več dejavnosti (ne le vodoravne) in tako resno spodbuditi prizadevanja za hujšanje. Če ste tudi sami iskali takšen seznam, si oglejte, kaj vse lahko počnete, kar iz domače postelje.

Ne spreglejte: 

Čeprav vsaka ženska ne sanja o hujšanju, moramo priznati, da nas misel na to, da bomo kalorije kurili v postelji, navdušuje, kajne? Pogosto nas k odlašanju z začetkom spodbuja strah, da ne bomo imeli dovolj časa ali motivacije za ukvarjanje s športom. Zdaj ni več izgovorov za nedoseganje ciljev. Razkrivamo vam nekaj vaj za vse dele telesa, ne da bi vam bilo treba zapustiti svoj mali rajski kotiček.

Ko smo ugotovili, da lahko iz udobja lastne postelje izvajamo zelo učinkovite domače treninge, smo vedeli, da moramo skrivnost deliti z vami ...

Tukaj je nekaj odličnih gibov za kurjenje kalorij in krepitev mišic, ki jih lahko izvajate na najbolj udobnem mestu doma - v svoji postelji!

Kako telovaditi iz postelje?

Dame, ne glede na to, ali spite v nočni srajci, kratkih hlačah, topli pižami ali celo gole, so te vaje namenjene vam. Ni toliko pomembno, kje vadbo izvajate, temveč za katere vaje se odločite in da te izvajate pravilno. Saj veste, da za intenzivno in učinkovito vadbo pravzaprav ne potrebujete ničesar? Zgolj lastno težo telesa. Pred začetkom dneva ali po napornem dnevu, ko se zleknemo v posteljo, pogosto nimamo več motivacije za gibanje, vendar so te vaje odlične, da jih ponotranjimo in vzljubimo, saj so izredno učinkovite in od nas ne terjajo veliko časa. Od utrjevanja trebušnih mišic v ležečem položaju s sklenjenimi nogami do oblikovanja zadnjice na hrbtu s pokrčenimi nogami nad vzmetnico in vstajanja s postelje - za vsakogar se nekaj najde. Nazadnje lahko z dvigom kolen, ki deluje na trebušne mišice, zadnjice, stegna in zunanje strani, v eni vaji celo obremenimo celotno telo. 

Vadba: zjutraj ali zvečer?

Nekateri ljudje raje telovadijo zjutraj, drugi pa zvečer. To je odvisno od vašega individualnega ritma in življenjskega sloga. Vendar pa obstaja prav določen čas v dnevu, ko je še posebej učinkovito, da izvedete te vaje za preoblikovanje postave in izgubo telesne teže. Za nežne športe je bolje, da to storite zjutraj. Seja teh vaj vam bo pomagala prebuditi telo in ga nežno spodbuditi in zapeljati v nov dan in ga boste določili tempo za preostanek dneva. Za bolj naporne in intenzivne športe ali vadbo, pa je najprimernejši čas pozno dopoldne. Vaše telo bo še vedno polno energije in našli boste moč za vadbo. Po 20. uri se pred spanjem ponovno odločite za mirnejše športe, da sprostite svoje telo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Reeb ❀ (@_kendallljennerr_)

1. Odpravite maščobo na notranji strani stegen

Tukaj je način, kako se pred sezono kopalk posloviti od odvečne maščobe na notranji strani stegen!

Najprej se uležite na bok in položite roko za glavo, komolec pa naj počiva na postelji. Nato poravnajte boke tako, da so neposredno drug na drugem. Ko ste pripravljeni, dvignite zgornjo nogo, kolikor seže, nato pa se vrnite v začetni položaj. Ponovite 10x na vsaki strani. Za še učinkovitejšo vadbo eno ponovitev namenite pulziranju noge za 10 sekund, ko je ta dvignjena v zrak.

2. Postanite superjunak

Postanite superjunak za vadbo v postelji s tem gibom za krepitev jedra!

Začnite tako, da se uležete na trebuh. Dvignite roke nad glavo in se z dlanmi obrnite navzdol na posteljo, tako da se z vrhovi prstov na nogah dotikate rjuh. Nato dvignite roke in noge s postelje ter nekaj sekund vztrajajte. Ponovite za skupno 5 ponovitev.

3. Kolesarski trebušnjaki

Kolesarski trebušnjaki morda niso najbolj zabavna stvar na svetu, vendar jih je veliko lažje narediti, če jih izvajate na udobni postelji!

Začnite tako, da se z rokami za glavo prevrnete na hrbet. Obe nogi pokrčite in v zraku izmenjujoče stegujte, kot da bi gonili pedale. Nato izmenično dvigujte noge tako, da eno po eno dvigujete, medtem ko dvigujete prsni koš in se na sredini srečate s koleni. Ponovite z nasprotno nogo in komolcem vsaj 2 minuti.

4. Dvigovanje nog 

Vrnite se v nevtralni položaj na hrbtu, nato pa hkrati dvignite obe nogi in zgornji del telesa s postelje in poskrbite, da bodo kolena pokrčena proti prsnemu košu v položaju za krčenje. Ponovite vsaj 15-krat.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WelleCo (@welleco)

5. Dvigovanje bokov

Želite okrepiti zadnji del telesa in jedro? Če je tako, potem ne iščite drugega kot glutealni most! 

Uležete se na hrbet, roke imejte vzporedno s tlemi ali prekrižane na prsih ter noge pokrčene. Dvigujete boke, pri tem pa poskrbite, da so ostali deli telesa na tla ''pribiti''. Pri tem pazite, da ne boste dodatno obremenjevali vratu ali ramenskega obroča. Ponovite za skupno 20 ponovitev.

6. Plank 

Ulezite se na trebuh ter oprite na komolce in konice prstov na nogi. Stisnite trebušne mišice in zravnajte hrbet. Zadnjico dvignite do višine ramen oz. se držite ravno, zadnjica pa naj bo malo nižje od hrbta.

7. Plank z dvigovanjem rok

Gre za nadgradnjo klasičnega planka in sicer menjate položaj klasične deske s položajem z iztegnjenimi rokami.

8. Trebušnjaki s skrčenimi nogami

Lezite nazaj na hrbet in v zraku pokrčite noge tako, da dosežete pravi kot. Dlani položite na zadnji del glave. Med stiskanjem trebušnih mišic dvignite ramena nekaj centimetrov v zrak. Pazite, da se ledveni del hrbta ves čas dotika tal. Ramena spustite nazaj na tla in ponovite vajo.

Povzeto po članku iz GRAZIA FR

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Učimo se od najboljših: Slastni špageti po receptu legendarne Sophie Loren

Priporočamo tudi: Katie Holmes ikonično jopico zamenjala s tem modelom

Najbolj brano