Kaj je skrivnost za srečno življenje? (vprašali smo Dance)

22. 10. 2017

Dansko konstantno uvrščamo med najsrečnejše države na svetu. Zakaj? Zaradi vsakodnevnega udobnega življenja, ki mu pravijo kar hygge. Poglejte, kako si ga pričarati!

Hygge

Danci znajo resnično uživati v majhnih stvareh. Udobje, varnost in pripadnost. V resnici ljudje niti ne potrebujemo česa drugega!

Se spomnite, kdaj ste nazadnje udobno namestili v naslonjač, se zavili v toplo odejo, družbo pa sta vam delali dobra knjiga in skodelica slastne vroče čokolade? Se ne spomnite? Potemtakem je nujno, da še danes storite vsaj eno izmed 7 stvari, ki jih naštevamo spodaj.

Kaj je skrivnost za srečno življenje?

1. Kupite svečke

Danci skurijo več sveč kot katerakoli druga država na svetu. Za to imajo dober razlog! Plapolanje ognja, krasen vonj in oranžna svetloba vsakič znova pričarajo očarljivo vzdušje kjerkoli že ste.

2. Na zalogi imejte vedno vaš najljubši topli napitek

Kava, kakav ali čaj – topli napitki zagotovo dvignejo domačnost in razpoloženje v vsaki situaciji. Poskrbite, da boste imeli svojega najljubšega vedno pri roki.

3. Povezanost

Biti s tistimi, ki jih imate radi, jih cenite in spoštujete, je ključni dejavnik za srečo. Povabite svoje prijatelje k sebi domov, skuhajte kosilo ali večerjo in se pogovarjajte – nič telefonov, nič motečih dejavnikov. Bodite le prisotni v trenutku.

Kaj je skrivnost za srečno življenje? (vprašali smo Dance)

4. Zavijte se v udobje

Puloverji, odeje, debele nogavice. Udobje je bistvenega pomena. Torej, v nočeh ko pritiska mraz, dežuje ali je na pohodu zimski veter se zavijte v toplino, zavijte svoje hišne ljubljenčke in vse, ki jih imate radi.

5. Upočasnite življenjski tempo

Luči, topli napitki, nekaj sladkega, odeje in ogenj. Vzemite si čas in uživajte. Užijte vsak košček življenja. Svet se ne bo ustavil sam od sebe. Vi se za trenutek ustavite in uživajte v drobnih stvareh!

6. Objemite naravo

Velik del skandinavskih domov vključuje naraven les in rastline. Priskrbite si sobne rastline. V vaš prostor bodo vnesle lahkotnost in svežino.

7. Pripravite slasten obrok iz nič

Zberite nekaj prijateljev in pripravite svež obrok iz skoraj nič sestavin. Jed kombinirajte s kuhanim vinom in občutite vibracijo sreče, ki je prisotna.

To je ta skrivnost življenja!

Navdih za ta članek smo črpali iz knjige Hygge avtorice Louise Thomsen Brits, ki jo lahko naročite TUKAJ.

Hygge

Preberite še: Top 10 navdihujočih misli vplivnih žensk

Priporočamo tudi: "Poleg prave nege je daleč najpomembnejši pravi pogled na kožo, nase in življenje!" (izpoved novinarke Mance)