Vojvodinja Meghan Markle je na kraljičinem pogrebu nosila posebno obleko, ki jo povezuje z monarhinjo

Izber njenega videza je imel prav poseben pomen.

Vojvodinja Meghan Markle je na kraljičinem pogrebu nosila posebno obleko, ki jo povezuje z monarhinjo - Foto: Profimedia

Obleka vojvodinje Meghan na državnem pogrebu kraljice Elizabete II. je bila subtilen poklon pokojni kraljevi matriarhinji.

Vojvodinja Susseška se je včeraj pojavila v Westminstrski opatiji, kjer se je udeležila pogreba kraljice, ki je 8. septembra umrla v 96. letu starosti. Za to mračno, a slovestno priložnost je nosila črno obleko s plaščem in ujemajočimi se nogavicami, čeveljce s koničastim zaključkom, širok klobuk in črne rokavice.

Meghan je modro različico obleke, ki jo je oblikovala Stella McCartney, pred tem nosila na televizijskem koncertu v Royal Albert Hallu v čast kraljičinega 92. rojstnega dne.

Ne spreglejte: 

"Pogrebna obleka Meghan Markle je vključevala obleko, ki jo je nekoč nosila na kraljičinem rojstnem dnevu"

Videz je dopolnila s še eno subtilno referenco na kraljico, saj je nosila le zlato zapestnico in par uhanov z diamanti in biseri, ki ji jih je podarila monarhinja.

To ni prvič, da se je Meghan z dodatki poklonila krajici. Prejšnji teden se je vojvodinja udeležila procesije s krsto pokojne monarhinje v Westminstrsko dvorano in se opremila z enakim parom uhanov. Kraljica Elizabeta II. je Meghan nakit podarila v čast njunega prvega skupnega samostojnega izleta leta 2018, poroča People.

V intervjuju z Oprah Winfrey leta 2021 je vojvodinja dejala: "Kraljica je bila vedno čudovita do mene. Večkrat me je prosila, da se ji pridružim. Neko jutro sva skupaj zajtrkovali, podarila mi je čudovito darilo in zelo rada sem bila v njeni družbi. Podarila mi je čudovite biserne uhane in ujemajočo se ogrlico."

Meghan pa ni edina v kraljevi družini, ki je kraljico počastila z nakitom. Vojvodinja Kate se je po kraljičini smrti večkrat pojavila v javnosti in nosila nakit, ki je bil prej del kraljičine lastnine.

Na včerajšnjem kraljičinem pogrebu je Kate nosila štirivrstično japonsko biserno ogrlico z diamantnim središčem, ki je nekoč pripadala monarhinji.

Ta konec tedna se je valižanska princesa v Buckinghamski palači udeležila sprejema za voditelje držav Commonwealtha in si nadela kraljičino najljubšo ogrlico iz treh biserov ter uhane iz diamantov in biserov.

Pred tem je Kate prejšnji teden na procesiji s krsto kraljice Elizabete II. nosila broško iz diamantov in biserov v obliki treh listov, ki je nekoč pripadala kraljici Elizabeti II. Broško je kombinirala s padajočimi uhani iz diamantov in biserov, ki so bili prej v lasti princese Diane.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Ali maskaro nanašate narobe? Z enim dodatnim potegom lahko dosežemo daljše in lepše trepalnice

Priporočamo tudi: Valižanska princesa Kate se je na kraljičinem državnem pogrebu poklonila s sentimentalnimi biseri

Najbolj brano