Valižanska princesa Kate se je na kraljičinem državnem pogrebu poklonila s sentimentalnimi biseri

Princesina štirivrstična biserna ogrlica in uhani Bahrain Pearl Drop imajo poseben pomen tako za kraljico kot za princeso Diano.

Valižanska princesa Kate se je na kraljičinem državnem pogrebu poklonila s sentimentalnimi biseri - Foto: Profimedia

Kraljeva družina se odloči, kdaj bo modo vključila v dnevni red in kdaj jo bo umaknila iz pogovora. Kraljičin državni pogreb danes, 19. septembra, je bil ena takšnih priložnosti, ki je bila namenjena premišljenim oblačilom, ki so služila namenu, in ne modi, ki bi bila v ospredju. Valižanska princesa je odlično razumela trenutek in izbrala videz, ki je bil slika diskretnosti, okrašen z nakitom, ki je s svojo simboliko povedal nešteto besed. Bil je eleganten, spoštljiv in ni bil namenjen njej.

Kate se je zlila s črnim morjem, saj je bila njena naloga igrati spremljevalno vlogo Williamu, novopečenemu valižanskemu princu, ki je zdaj prvi v vrsti za prestol. A da ne bo pomote, vse, od skromnega kroja Kateinega plašča do višine njenih pet, je bilo premišljeno. Celo princesina značilna pričeska je bila skrbno speta in bila komaj vidna pod njenim pokrivalom. To ni bil dan za razkazovanje ali sijaj.

Pravi občutek je prinesel njen nakit, ki je bil izbran zaradi spoštovanja med slovesnostjo v Westminstrski opatiji, ki so jo spremljali milijoni. Kate se je pokojni monarhinji še enkrat poklonila z biseri - brezbarvnim draguljem, ki ga kraljevske družine tradicionalno nosijo v žalovanju zaradi njegove mirne, naravne elegance. Izbrala je kraljičine bahrajnske biserne uhane, izdelane iz sedmih biserov, ki jih je takratna princesa Elizabeta na svoj poročni dan leta 1947 prejela od Hakima Bahrajnskega. Štirivrstična biserna in diamantna ogrlica, ki jo je Kate pred tem nosila na diamantni obletnici poroke kraljice in princa Filipa leta 2017 ter na pogrebu vojvode Edinburškega aprila 2021, je prinesel še več zgodovine - kraljica je pri Garrardu naročila izdelavo nenavadnega obeska z zaponkami iz biserov, ki ji jih je podarila japonska vlada v 70. letih prejšnjega stoletja. Leta 1982 ga je posodila princesi Diani, da ga je nosila med banketom ob praznovanju nizozemske kraljice Beatrix v palači Hampton Court.

Kate je ta teden nosila biserne in diamantne uhane, ki so prej pripadali princesi Diani, biserno ogrlico iz kraljičine zbirke nakita in broško z diamantom in bisernim listom njenega veličanstva - osupljiv kos s tremi velikimi biseri na sredini diamantnega lista pavé. Kate se je z vsakim od njih, ki je edinstvenega dizajna, a ima skupen pomen, na primeren način poklonila najdlje vladajoči britanski monarhinji in svoji stari mami, medtem ko se princesa pripravlja na novo poglavje v svojem življenju.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Princ William in Kate Middleton sta se pred kraljičinim pogrebom srečala z vojaki

Priporočamo tudi: Vsi kraljevi člani z (domnevnimi) nezakonskimi otroki

Najbolj brano