Vsi kraljevi člani z (domnevnimi) nezakonskimi otroki

Običajno se osredotočamo na britansko kraljevo družino, vendar ne smemo pozabiti, da po svetu obstaja še 29 drugih monarhij. Že stoletja se spopadajo s številnimi škandali, zlasti kadar imajo člani družine otroke izven zakona - kar je pogosto prepovedano. Oglejte vse sodobne kralje, kraljice, prince in princese, ki so prekršili kraljeva pravila in imeli zunajzakonske otroke.

Vsi kraljevi člani z (domnevnimi) nezakonskimi otroki - Foto: Profimedia

Princ George, vojvoda Kentski

Vojvoda Kentski, stric kraljice Elizabete, naj bi imel dva nezakonska otroka.

Prvi, Michael Temple Canfield, se je rodil iz razmerja z ameriško družabnico Kiki Preston leta 1926. Posvojil ga je Cass Canfield, ameriški založnik. Na to sta novinarjem namignila brat princa Georgea, Edward, vojvoda Windsorski, in Laura, vojvodinja Marlboroughska, s katero se je Canfield poročil leta 1960.

Drugi otrok, rojen leta 1929, Raine McCorquodale, je hči pisateljice Barbare Cartland, ki je bila takrat še poročena s svojim možem Alexandrom McCorquodalom. Če vam priimek McCorquodale zveni znano, je to zato, ker je Raine mačeha princese Diane.

Princ Charles, valižanski princ 

Leta 2016 je Simon Dorante-Day trdil, da je skrivni sin princa Charlesa in vojvodinje Camille. Njegova posvojiteljica, ki je delala za kraljico in princa Philipa, mu je večkrat povedala, da sta se mu Charles in Camilla po rojstvu odpovedala. Dorante-Day je prepričan, da je Camilla zanosila z njim leta 1965, ko se je zbližala s Charlesom (veliko preden se je ta poročil s princeso Diano). Charles bi bil takrat star le 17 let, zato je sicer mogoče, da bi bil oče otroka, vendar se zdi ta teorija malo verjetna.

Camilla naj bi izginila za približno devet mesecev v istem času, ko je bil Charles poslan v Avstralijo. Je bilo to naključje ali zelo dobro načrtovano? Trenutno ni dokazov, da je Dorante-Day njun otrok. 

Monaški princ Albert II.

Jazmin Grace Grimaldi je najstarejša hči princa Alberta. Njena mati Tamara Rotolo je kneza spoznala leta 1991 med počitnicami na Azurni obali. Par je imel kratko razmerje, a ko je zanosila z Jazmin, se je Rotolo odločila, da želi hčerko vzgajati stran od kraljeve družine. Jazmin ni imela stikov s princem Albertom, dokler ni bila stara 11 let.

"Želela sem si ta trenutek, da bi se povezala z očetom, da bi ga spoznala in da bi on spoznal mene," je Jazmin povedala v svojem prvem intervjuju leta 2015. "Ker ga nisem imela ob sebi, sem to pogrešala. Čudovito je, da se je to zgodilo takrat, ko se je, in od takrat sva v odličnem odnosu."

Princ Albert naj bi šest let ljubimkal tudi s stevardeso Nicole Coste, ki mu je rodila drugega nezakonskega otroka, Alexandra Grimaldija-Costeja. Princ je bil včasih zelo pozoren na svojega edinega sina, odkar se je leta 2011 poročil s svojo ženo, princeso Charlene, rojeno v Južni Afriki, pa je veliko bolj odmaknjen.

Princesa Margaret

Moški po imenu Robert Brown verjame, da ga je princesa Margaret na skrivaj rodila 5. januarja 1955, pri čemer je poznejše faze nosečnosti skrivala z dvojnico. Trdi, da so ga poslali na vzgojo v Kenijo, ker je bila princesa takrat še neporočena in je prebolevala razhod s Petrom Townsendom. Brown ni bil nikoli potrjen kot sin princese Margaret, a tudi če bi bil, še vedno ne bi imel možnosti, da zasede prestol.

Juan Carlos I. Španski

Nekdanji španski kralj Juan Carlos ima tri otroke - Felipeja, princeso Eleno in princeso Cristino. Felipe je pred kratkim prevzel prestol, potem ko se je njegov oče odpovedal prestolu. Le leto dni po Carlosovi abdikaciji sta se oglasila moški in ženska - Alberto Sola in Ingrid Sartiau - in izjavila, da verjameta, da sta njegova nezakonska otroka. Že več let sta si prizadevala za to, da bi ju Carlos priznal. Carlos trdi, da nikoli ni prevaral svoje žene, kraljice Sofije.

Princesa Diana

Pojavljajo se ugibanja, da oče princa Harryja v resnici ni princ Charles. Domneva se, da je imela princesa Diana v času, ko je bila še vedno poročena s kraljičinim najstarejšim sinom, številne afere (a tudi Charles jih je imel). V nekem intervjuju naj bi celo priznala afero z vojaškim častnikom Jamesom Hewittom, ki mu je po mnenju ljudi Harry zelo podoben. Če bi se kdaj potrdilo, da Charles ni bil Harryjev oče, bi Harry postal nezakonski kraljevi član.

Marina Ogilvy 

Marina Ogilvy je z objavo, da s fotografom Paulom Mowattom pričakujeta otroka, skoraj razdvojila britansko kraljevo družino. Ogilvyjevi starši, sir Angus Ogilvy in princesa Aleksandra (kraljičina sestrična), sta ji dejala, da lahko splavi ali pa se takoj poroči z Mowattom. Bodoča starša sta se poročila februarja 1990, nekaj mesecev pozneje pa se jima je rodila hčerka Zenouska. Čeprav ni bila rojena zunaj zakonske zveze, je bila Zenouska vsekakor spočeta zunaj nje.

Kapitan Mark Phillips

Mož princese Anne kapitan Mark Phillips je imel afero z Novozelandko Heather Tonkin. V razmerju za eno noč se je rodil otrok Felicity Tonkin. Phillips naj bi Heather prosil, naj opravi splav. Felicity je polsestra Zare Tindall in Petra Phillipsa, dveh otrok Marka in Anne.

Belgijski kralj Albert II.

Očitno je "javna skrivnost" (čeprav test očetovstva še ni bil opravljen), da je belgijska kiparka Delphine Boël hči belgijskega kralja Alberta II. Hči naj bi bila posledica afere, ki jo je imel kralj z baronico Sybille de Selys Longchamps.

Delphine pravi, da ji mati ni povedala, kdo je njen oče, dokler ni bila stara 18 let, in od takrat poskuša vzpostaviti stik z njim. Trenutno je na sodišču in poskuša dokazati, da je njen oče. Kralj Albert II. se je od maja 2019 strinjal, da bo opravil test DNK.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Izzivalen videz, ki dokazuje, da je Halle Berry še vedno boginja rdeče preproge

Priporočamo tudi: Tega Kate ne bi nosila niti v sanjah: Pippa Middleton v stajlingu, ki ga njena sestra ne bi odobravala

Najbolj brano