Princ William in Kate Middleton sta se pred kraljičinim pogrebom srečala z vojaki

Vojaki so bili napoteni v Združeno kraljestvo, kjer se bodo v ponedeljek udeležili državnega pogreba.

Princ William in Kate Middleton sta se pred kraljičinim pogrebom srečala z vojaki - Foto: Profimedia

Princ in princesa Walesa sta se srečala z vojaki Skupnosti narodov, ki se bodo udeležili pogreba kraljice Elizabete II., ki bo potekal prihodnji ponedeljek.

Princ William in princesa Kate sta obiskala vojaški center za usposabljanje Pirbright, kjer sta se srečala z vojaki iz držav Commonwealtha Kanade, Avstralije in Nove Zelandije, ki so bili napoteni v Združeno kraljestvo v službi pokojne monarhinje.

Zakonca sta se zahvalila visokim predstavnikom obrambnega štaba in pripadnikom vojske za vlogo, ki jo imajo pri počastitvi smrti kraljice, ki je umrla prejšnji četrtek.

Kate je na izletu nosila črn dolg plašč, črn klobuk, prosojne črne nogavice in črne čeveljce. Nosila je tudi miniaturno črno torbico. Njena povsem črna obleka predstavlja trenutno obdobje kraljevega žalovanja, ki ga je minuli petek razglasil kralj Charles III.

Medtem je William nosil mornarsko modro obleko z vojaškimi odlikovanji na prsih. 

Obisk je sledil nastopu Williama in Kate, ki je pomenil njun prvi samostojni javni nastop kot valižanskega princa in princese. Kraljevi par je odpotoval v Sandringham, da bi obiskal številne cvetlične poklone, ki so jih žalujoči pustili kraljici Elizabeti II. Par si je minuli konec tedna ogledal poklone in pozdravil žalujoče tudi pred Windsorskim gradom. Takrat je William povabil princa Harryja in vojvodinjo Meghan, naj se jima pridružita na mračnem sprehodu.

William je pred tem objavil izjavo, v kateri je razmišljal o življenju in zapuščini svoje babice.

"Moja babica je rekla, da je žalost cena, ki jo plačamo za ljubezen," je bilo zapisano v sporočilu. "Vsa žalost, ki jo bomo čutili v prihodnjih tednih, bo dokaz ljubezni, ki smo jo čutili do naše izjemne kraljice. Njen spomin bom počastil tako, da bom svojega očeta, kralja, podpiral na vse možne načine."

Fotografije: Profimedia

Preberite še: To močno olje lase globinsko obnovi, pomladi in preoblikuje: Obnovi vaše lase od korenin do konic na naraven način

Priporočamo tudi: Sezona škornjev se bliža: To bodo najbolj trendni jesenski modeli

Najbolj brano