Princ George in princesa Charlotte prevzela ključno vlogo na kraljičinem pogrebu

George in Charlotte sta se pogumno poklonila svoji prababici.

Princ George in princesa Charlotte prevzela ključno vlogo na kraljičinem pogrebu - Foto: Profimedia

Medtem ko so se svetovni voditelji v Londonu poslovili od kraljice Elizabete II., je Buckinghamska palača 18. septembra sporočila, da se bosta pogreba udeležila tudi njena pravnuka, princ George in princesa Charlotte, ki bosta v Westminstrski opatiji sledila princu in princesi Walesa. Otroka se bosta pridružila kraljevi družini v kapeli svetega Jurija v Windsorju tudi med zasebnim pogrebnim obredom danes popoldne, čeprav o tem, ali se bosta udeležila slednjega sprevoda, še ni odločeno.

Kraljevi poznavalci so bili razdeljeni glede tega, ali bosta princ in princesa, stara devet oziroma sedem let, zaradi svoje mladosti navzoča na pogrebu ali ne. Princ Louis, ki je s svojimi klasičnimi štiriletnimi vragolijami navdušil narod med vikendom ob platinastem jubileju njenega veličanstva, bo ves dan ostal doma.

Kraljica je bila v tesnem odnosu z Georgeem in Charlotte, ki sta jo imenovala "Gan Gan". Njeno veličanstvo je njunima rojstvoma prikimalo v svojih božičnih govorih leta 2013 oziroma 2015. "Za nove starše življenje ne bo nikoli več povsem enako!" je napovedala po Georgovem prihodu, medtem ko je nekaj let pozneje z veseljem proslavila prihod Charlotte v družino. "Ena od radosti dolgega življenja je opazovati svoje otroke, nato vnuke in nato pravnuke, kako pomagajo krasiti božično drevo. Letos je moja družina dobila novega člana, ki se je pridružil zabavi."

Različni visoki svetovalci naj bi si še posebej želeli, da bi se George udeležil pogreba, saj je zdaj drugi v vrsti za prestol. Valižanska princesa je pred tem razkrila, da je George edini od njenih otrok, ki resnično v celoti razume odhod svoje prababice, in da se šele zdaj začenja zavedati njenega pomena v britanski družbi. Louis je medtem izrekel sladko misel, ki jo je Kate delila z žalujočimi v Sandringhamu: "Babica je zdaj vsaj pri pradedku."

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Anela Šabanagić obožuje tako majico s kratkimi rokavi

Priporočamo tudi: Ali je Meghan Markle pred Windsorjem nosila mikrofon? Nora teorija vojvodinjinih kritikov

Najbolj brano