Princ Harry in princ William se Dianini smrti nočeta pokloniti skupaj

Pred 25 leti je lady Diana izgubila življenje v prometni nesreči.

Princ Harry in princ William se Dianini smrti nočeta pokloniti skupaj - Foto: Profimedia

Danes, 31. avgusta 2022 je minilo 25 let od smrti princese Diane. Na ta dan je izgubila življenje v tragični prometni nesreči v Parizu. Njena smrt je pretresla ves svet in je še vedno predmet številnih razprav.

Princ Harry bi za svojo biografijo rad raziskal skrivnostne in nepojasnjene okoliščine smrti svoje matere princese Diane: Kraljica je menda že zaskrbljena

Od takrat se ji je vsako leto poklonilo na milijone ljudi, vključno z njenima otrokoma: princem Williamom in princem Harryjem. Pred nekaj dnevi je vojvoda sussekseški na dobrodelni prireditvi spregovoril o njeni smrti in o tem, kako želi preživeti ta poseben dan: "Želim, da bi bil to dan, poln spominov na njeno neverjetno delo in ljubezen. Želim si, da bi bil to dan, ko bomo delili materin duh z mojo družino, z mojimi otroki, ki bi jih rada spoznala." V nedeljo, 28. avgusta, le nekaj dni pred spominsko slovesnostjo, je Telegraph poročal, da se princ William in princ Harry ne bosta skupaj poklonila svoji materi.

Še vedno v sporu

Če bi kdo mislil, da bo kmalu prišlo do sprave med bratoma, se to ni zgodilo. Mediji namreč razkrivajo, da se nočeta udeležiti skupne komemoracije. Javnih ali zasebnih poklonov ne bosta izvajala drug ob drugem. Pričakuje se, da bosta dan preživela v krogu svojih družin. Princ William in princ Harry naj bi se tudi strinjala, da bosta v prihodnje "potegnila črto pod javnimi komemoracijami".

Sinova princese Diane so nazadnje skupaj videli lani poleti. 1. julija 2021 sta ob 60. rojstnem dnevu svoje matere odkrila kip v njeno čast. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Meghan Markle se menda "boji", da bo kraljeva družina princa Harryja ob obisku Balmorala "zvabila nazaj"

Priporočamo tudi: Princ Harry je princu Williamu dejal, da bi lahko bila Kate Middleton bolj prijazna do Meghan Markle

Najbolj brano