Princ Harry bi za svojo biografijo rad raziskal skrivnostne in nepojasnjene okoliščine smrti svoje matere princese Diane: Kraljica je menda že zaskrbljena

Po poročanju britanskih medijev želi princ Harry pojasniti okoliščine smrti svoje matere, lady Diane.

Princ Harry bi za svojo biografijo rad raziskal skrivnostne in nepojasnjene okoliščine smrti svoje matere princese Diane: Kraljica je menda že zaskrbljena - Foto: Profimedia

20. julija 2021 je princ Harry sporočil, da je leto dni pisal svoje spomine. Založba Penguin Random House je pojasnila, da bo to knjiga, v kateri bo vojvoda Susseški "prvič v zgodovini delil dokončno poročilo o izkušnjah, dogodivščinah, izgubah in življenjskih lekcijah, ki so ga oblikovale". Obvestilo je pretreslo britansko kraljevo družino, ki ni vedela, kakšna razkritja bo princ Harry objavil. Kraljica Elizabeta II. je celo izrazila zaskrbljenost zaradi spominov, ki naj bi izšli do konca leta 2022.

Informacije o smrti njegove matere

Medtem ko so nekateri kraljevi strokovnjaki dejali, da bi lahko princ Harry v svoji knjigi "omilil" opis nedavnih srečanj s svojo babico Elizabeto II, se zdi, da je vojvoda sussekseški odločen osvetliti nekatere ključne dogodke v svojem življenju. Zlasti zaradi tragične smrti njegove matere lady Diane v prometni nesreči 31. avgusta 1997. Po poročanju časnika Sun je mož Meghan Markle naročil preiskavo. Pojavljajo se informacije, ki kažejo, da se princ Harry intenzivno ukvarja s pridobivanjem več informacij o smrti svoje matere," je za britanske medije povedal uradni sodni vir. V Franciji je veliko ljudi, ki se spominjajo noči nesreče. Povsem naravno je, da želi Dianin sin za svojo knjigo izvedeti več.

Preberite tudi: Princ Harry je princu Williamu dejal, da bi lahko bila Kate Middleton bolj prijazna do Meghan Markle

To je razlog, zakaj princa Harryja in Meghan Markle skrbi, da bo Lilibet "izpisana iz kraljeve zgodovine"

23. julija je brat princese Lady Diane Charles Spencer spregovoril o smrti svoje sestre in okoliščinah, ki so jo spremljale. V intervjuju za Daily Mail je pozval k policijski preiskavi "nezakonitih in kaznivih" dejanj vodilnih v BBC. Dejal je, da je bil šokantni intervju lady Di z Martinom Bashirjem, v katerem je govorila o svoji bulimiji, poporodni depresiji in "trojčku" s princem Charlesom in Camillo Parker Bowles, povezan z njeno smrtno nesrečo. Charles Spencer je sklenil: "Vse odgovorne je treba obsoditi".

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Angelina Jolie nosila čudovito belo obleko, ki naredi najlepšo ženstveno postavo

Priporočamo tudi: Ana Klašnja čudovita s poletno barvo las: Tako svetlih las še ni imela

Najbolj brano