Nikoli ne uganete, zaradi katerega prikupnega razloga princesa Diana skoraj ni oblekla ene svojih ikoničnih oblek

Gre za Diorjevo svileno obleko.

Nikoli ne uganete, zaradi katerega prikupnega razloga princesa Diana skoraj ni oblekla ene svojih ikoničnih oblek - Foto: Profimedia

Lani je bila na razstavi V&A Christian Dior na ogled postavljena tudi ena izmed ikoničnih oblek princese Diane.

Gre za temno modro svileno obleko s črno čipkasto obrobo okoli dekolteja. Bila je eden prvih kreacij oblikovalca Johna Galliana, ko je šele začel kot kreativni direktor pri modni hiši, Diana pa jo je nosila na Met Gala leta 1996 v New Yorku.

Čeprav obleka ni tako ekstravagantna kot ena izmed številnih plesnih oblek, ki jih je nosila na uradnih prireditvah, velja za zelo ikonično, saj je bila odmik od običajnega sloga pokojne princese in je pomenila novo poglavje v njenem življenju, ko je bila ločitev od princa Charlesa dokončana.

A obleke po poročanju Mail Online Diana skoraj nikoli ni oblekla, in to iz precej prikupnega razloga. Očitno je bila Diana zaskrbljena, da bo z njo osramotila svojega najstniškega sina princa Williama.

Obleka je toliko razkrivala, da je skoraj ni izbrala za dogodek, ker se je bala  da princu Williamu, ki je takrat imel 14 let, ne bi bilo všeč, da je njegova mama tako razkrita.

Na srečo se je vseeno udeležila prireditve v svoji Diorjevi obleki in prepričani smo, da je bila mlademu princu tako lepa kot vsem ostalim.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Jennifer Lopez osupljiva v rdečih bikinkah in z naravnimi lasmi

Priporočamo tudi: Ob 50. obletnici smrti Coco Chanel obujamo spomine na nastanek njenih ikoničnih čevljev

Najbolj brano