Kdo bo podedoval bogastvo kraljice Elizabete? Po njeni smrti bodo palača, denar in nepremičnine pripadali temu družinskemu članu

V javnosti se že nekaj časa ugiba, kdo bo podedoval bogastvo in dolžnosti kraljice Elizabete II.

Kdo bo podedoval bogastvo kraljice Elizabete? Po njeni smrti bodo palača, denar in nepremičnine pripadali temu družinskemu članu - Foto: Profimedia

Kraljica Elizabeta II. je vladarica z najdaljšim stažem v zgodovini sveta, pa tudi najstarejša še živeča monarhinja na svetu, a že leta se pogovarjajo o tem, kdo bo njen naslednik. 

Čeprav sta bila v zgodovini britanskih kraljev dva kralja Charlesa, je v javnosti pogosto mogoče slišati vprašanja, kdo bo podedoval bogastvo kraljice Elizabete II. Ne glede na to, da se o tem vprašanju doslej ni oglasil nihče iz kraljeve družine, se je ugibalo, kdo bi jo lahko nasledil.

Dolgo se je govorilo, da bo dedič njen najstarejši sin Charles, ki že ima v lasti zemljišča, nepremičnine, koncesije in delnice v vrednosti 1,3 milijarde dolarjev.

Ne bo se "prostovoljno odrekel svoji usodi", da bi postal kralj, a ko bo prevzel obveznosti, ki jih je izpolnjevala Elizabeta II., bo njegovo premoženje prešlo v roke princa Williama.

Princ Charles, ki je trenutno star 73 let, je dedič britanskega prestola z najdaljšim stažem in bo najstarejši kralj, ki je bil kdajkoli kronan.

Po kraljičini smrti bo Charles prevzel nadzor nad Buckinghamsko palačo, katere vrednost je po poročanju The Wall Street Journal približno 1,32 milijarde dolarjev. Podedoval bo tudi grad v Windsorju, ki je ocenjen na 661,75 milijona dolarjev, in 72 milijonov vredno palačo na Škotskem. Ta lastnina ne bo v Charlesovi zasebni lasti, ampak bo do nje upravičen, dokler bo opravljal funkcijo britanskega monarha. 

Kraljičino zasebno lastnino, piše Forbes, ocenjujejo na okoli petsto milijonov dolarjev. Elizabeta II lahko kadar koli proda ali podari svoj denar in nepremičnine, po njeni smrti pa bo celotno kraljestvo, razen če bo z oporoko določeno drugače, pripadlo princu Charlesu.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Retro obutev, ki ni po vsakem okusu: Ti kontroverzni čevlji bodo vodilni trend obutve leta 2022

Priporočamo tudi: Horoskop: Katerim ženskam zodiaka se ni dobro zameriti?

Najbolj brano