Retro obutev, ki ni po vsakem okusu: Ti kontroverzni čevlji bodo vodilni trend obutve leta 2022

Neupravičeno imenovani 'grdi čevlji', so cokle v tej sezoni obvezna oprema.

Retro obutev, ki ni po vsakem okusu: Ti kontroverzni čevlji bodo vodilni trend obutve leta 2022 - Foto: Instagram

Model specifičnega videza z zaobljenim vrhom in dvignjenim podplatom, običajno iz lesa, se je vrnil na modno sceno in ne namerava izginiti kar tako. 

Prepoznavna obutev s severa Evrope, tradicionalno povezana z Nizozemsko in Švedsko, se je vrnila po zaslugi vrnitve udobnih plapolajočih hlač in igrivih oblek, ki jih navdihuje stil sedemdesetih let prejšnjega stoletja.

Njihov preboj na modno sceno se ni zgodil čez noč – zmagoslavno so se pojavili v kolekciji Chanel Karla Lagerfelda za pomlad/poletje 2010, ko so se manekenke sprehajale po pisti v vrtoglavo visokih coklah s platformo pred kmečko kuliso, zgrajeno za Grand Palais v Parizu.

Po tem je, kot se vedno zgodi po velikem hypeu, za nekaj sezon spet sledilo relativno zatišje, čeprav so jih oboževalci še vedno z veseljem nosili.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez)

Vendar je zdaj vse postalo jasno – te spomladanske cokle bodo pravi must have. Videli smo jih tudi v lanski kolekciji danskega Gannija za pomlad/poletje 2022 in se fantastično prilegajo ležernemu in ženstvenemu stilu te najljubše znamke, ki jo cenijo modna dekleta.

Če ste tudi sami navdušeni nad cokli, preverite, kateri modeli bodo najbolj zaželeni. 

Klasične cokle

Klasična različica z rahlo dvignjeno leseno platformo ter zaobljenim sprednjim in zgornjim delom, večinoma iz usnja, je zelo udoben in robusten model, ki se poda k številnim stilom. Zato se ne prilega le k lahkim poletnim oblekam in maksi krilom, temveč tudi k kateremu koli trendu kavbojk in celo k priložnostnim oblekam, kar dokazuje danska znamka Ganni v svoji kolekciji za pomlad/poletje. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ingrid Wilkinson (@ingridwilkinson)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michaela 💫 CONTENT CREATOR (@michaelaraeandrus)

Cokle s peto

Čeprav cokle s peto niso prave pete, jih je bilo mogoče videti na modnih pistah za sezono pomlad/poletje 2022 v kolekciji italijanske znamke Bottega Veneta. Glede na to, da so povratne informacije pozitivne, ta trend zagotovo ne bo kar tako izginil. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leia Sfez (@leiasfez)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucy Williams (@lucywilliams02)

Cokle v novih, nenavadnih različicah

Cokle niso več omejene na naravne materiale, kot sta les in usnje: gumijasti modeli, z okraski iz krzna ali celo blaga, pa tudi cokle v svetlih barvah, lahko opazimo tudi v najnovejših kolekcijah in dokazujejo, da ta trend še zdaleč ni izginil.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucy Williams (@lucywilliams02)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucy Williams (@lucywilliams02)

Fotografije: Instagram/@leiasfez

Preberite še: Spomin na princeso Diano "nosi" Kate Middleton: TO so trenutki, ko se ji je vojvodinja poklonila s podobno obleko

Priporočamo tudi: SELITEV! Princ William in Kate sta si že ogledala več posesti

Najbolj brano