Ameriške glasbene nagrade 2008

Pevec Chris Brown je postal veliki zmagovalec nedeljskih ameriških glasbenih nagrad.

Ameriške glasbene nagrade 2008 - Foto: Fotografija Imaxtree, Fotografija RedDot, Fotografija www.aliciakeys.com

Čeprav je po razglasitvi nominacij najbolje kazalo Alicii Keys ter zasedbama Coldplay in The Eagles, pa se je kar trikrat na oder sprehodil mladi r'n'b izvajalec.

Izvoljenec pevke Rihanne, ki je zmagala v kategoriji najboljše izvajalke v pop/rock ter soul/R&B glasbi, je prejel nagrado za Izvajalca leta, najboljšega pop/rock izvajalca ter soul/R&B artista.

Nad nagradami je bil Chris presenečen. Za Izvajalca leta bi sam raje izbral Britance Coldplay.

Lanski poraženec v sekciji najboljšega rap/hip-hop izvajalca Kanye West, se je letos vrnil v svojem slogu in pobral želeno nagrado. Za piko na i, pa mu je Graduation priboril še nagrado za najboljši hip-hop album leta.

"Naša dolžnost je, da glasbo pripeljemo do te točke, kjer je bila v šestdesetih, sedemdesetih. Hočem biti Elvis, " je dejal Kanye.

"Elvis je umrl na stranišču, s polovico krofa v ustih. Mogoče bi raje razmislil o svoji želji, " se je iz Westovega velikega ega pošalil voditelj prireditve, komik Jimmy Kimmel.

Kljub temu, da bi jo lahko označili za poraženko večera, pa Alicia domov ni odšla praznih rok. Za svoj plošček As I Am je prejela kar dve nagradi za najboljši album leta v kategoriji pop/rock ter soul/r'n'b. Pevka je svoja kipca posvetila vsem ženskam, ki se vsakodnevno trudijo prebijati skozi življenje.

Svoj pečat pa je pustila tudi na odru, kjer sta se ji, pri pesmi Superwoman, pridružili hip-hop diva Queen Latifah ter operna pevka Kathleen Battle. Na koncu nastopa, pa se je na velikem zaslonu pojavila slika bodoče prve dame Amerike Michelle Obama, ki naj bi bila utelešenje super ženske.

Najbolj brano