3 podobnosti, ki povezujejo zgodovinska intervjuja princese Diane in Meghan Markle

V razmaku 26 let sta vojvodinja Susseška in princesa Diana dali zgodovinske intervjuje, v katerih je peščica podobnih, če ne celo enakih elementov.

3 podobnosti, ki povezujejo zgodovinska intervjuja princese Diane in Meghan Markle - Foto: Profimedia

Meghan Markle je po svetu razdelila mnenja. Medtem ko jo nekateri odločno branijo in podpirajo, jo drugi imenujejo vrhunska igralka in manipulatorka. Po drugi strani pa so princesi Diani verjeli vsi (razen britanskih medijev in strastnih zagovornikov kraljeve družine), ki jo obožujejo do danes.

Čeprav sta si popolnoma različni po poreklu, vrednotah in kulturi, pa je dejstvo, da sta se obe znašli v kraljevskih družinah, mimo njihovih vsiljenih kodeksov vedenja, na enak način določilo njuno usodo. Skoraj tri desetletja niso bila dovolj, da bi družba in monarhija postala bolj napredna, strpna in razumna.

Spomnimo se, leta 1995 je princesa Diana v šokantni izpovedi za BBC razkrila resnico o dogodkih v svojem zakonu in Buckinghamski palači. Meghan Markle je to storila marca letos, in sicer v intervjuju z Oprah Winfrey.

Od londonske sobe princese Diane do vrta v Montecitu v Kaliforniji - zdi se, da je zgodba spremenila čas, kraj in igralce, a se sliši precej enako. Kljub temu pa obstaja ena ključna razlika - Meghan ni sama, ampak v družbi svojega moža princa Harryja, medtem ko je bila princesa Diana v času intervjuja ne samo sama, ampak tudi izdana, kajti le nekaj dni prej je princ Charles spregovoril o njegovi aferi s Camillo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Princess Diana Spencer (@princesdianaa)

Predstavljamo vam 3 glavne podobnosti v intervjujih princese Diane in Meghan Markle.

1. Obe sta bili žrtev krutega kraljevskega sistema

"Misliš, da veš, kaj sledi," je rekla Diana. "Nisem popolnoma razumela, kaj ta vloga prinaša," kot da bi ji Meghan sledila. Obe sta bile žrtev "podjetja", pa tudi britanskih medijev - Diana, ki je bila na vseh naslovnicah, in Meghan, o družini in prijateljih katere so vsi želeli vedeti. O Diani so govorili, naj bi bila nezvesta, nestabilna in razvratna, medtem ko je Meghan trpela zaradi rasističnih komentarjev, obenem pa tudi obtožb, da je nadlegovala osebje kraljeve družine.

2. Obe sta bili predmet zavisti in ljubosumja

Podoben scenarij je bilo mogoče slišati tudi pri kraljevi turneji. Tako kot je prikazano v seriji The Crown, po slavni avstralski turneji princ Charles ni zdržal neverjetne priljubljenosti princese Diane in dejstva, da je vedno v središču pozornosti. To je pozneje pripeljalo do vrste situacij, v katerih je bila Diana izobčena, razvrednotena ali potisnjena v ozadje. Tudi Meghan Markle se je hitro povezala z ljudmi in kraljevi družini dokazala, da odlično opravlja svoje naloge. Očitno pa je, da je povzročila ljubosumje tistih, ki tega niso sprejeli.

3. Duševno zdravje obeh je ogroženo

Ena najbolj ganljivih izjav princese Diane je, da se ni imela rada, ker se ni mogla spoprijeti s pritiski. Po drugi strani pa je Meghan priznala, da v nekem trenutku ni želela biti živa, ker ni videla rešitve, in da je imela samomorilne misli. Glede na skupen občutek ujetništva, nerazumevanja in osamljenosti sta se obe spopadali z depresijo, Diana pa tudi z bulimijo. Nobena od njiju ni prejela zahtevane pomoči, monarhija pa je znova dokazala, koliko bolečine in trpljenja lahko povzroči tistim, ki v njej živijo.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Tukaj je čisto nov način, kako bomo nosili kolesarske hlače

Priporočamo tudi: Najbolj trendovski čevlji te pomladi, za katere ste misli, da jih ne boste nikoli več nosili


 

Najbolj brano