Windows 7, dobrodošel!

Microsoft Slovenija je slovenski javnosti predstavil najnovejši operacijski sistem Windows 7. Zasnovan je tako, da bodo lahko uporabniki z manj kliki naredili več, računalnik bo hitrejši, zanesljivejši in varnejši. Za razliko od ostalih Microsoftovih operacijskih sistemov, ki jih uporablja več kot milijarda ljudi po vsem svetu, je Windows 7 na voljo tudi v slovenskem jeziku že od prvega dne izida.

Windows 7, dobrodošel! - Foto: Fotografija promocijsko gradivo

Med najbolj opaznimi novostmi je popolnoma prenovljena opravilna vrstica, ki je osrednje mesto za zagon aplikacij in preklapljanje med okni. Ta omogoča, da svoje delo opravljate hitreje in odstranite nered z možnostmi, kot je predogled odprtih spletnih strani, dokumentov in celo videa med predvajanjem.

Windows 7 deluje na vseh, tudi starejših računalnikih in netbookih, saj potrebuje manj pomnilnika in procesorske moči, do 20 odstotkov varčnejši pa je tudi z električno energijo.

Namestitev je preprosta, gonilniki se namestijo samodejno. Hitreje se zažene in ugasne ter hitreje prehaja v način spanja in iz njega.

Omogoča preprosto brezžično povezovanje in preklapljanje med tiskalniki, kar pomeni, da nova omrežja in tiskalnike zazna sam in jih uporabniku ponudi v izbiro.

Z Windows Media Center lahko uporabnik na računalniku spremlja, zaustavlja in snema televizijske programe.

Uporabnikom je samo z desnim klikom na voljo upravljanje možnosti posameznih aplikacij, prenovljeno iskanje pa omogoča še preprostejše iskanje dokumentov na disku in iz različnih virov.

Tehnologija Multitouch bo kot ključni del nove uporabniške izkušnje razveselila lastnike zaslonov, občutljivih na dotik, saj omogoča interakcijo z računalnikom z uporabo več prstov.

Ena bistvenih novosti je ta, da je Windows 7 v slovenskem jeziku na voljo že od prvega dne izida, 22. oktobra, in da si lahko uporabniki slovenske različice na svoj računalnik prenesejo paket fotografij slovenske pokrajine z ozadji za namizje. Podjetje je fotografije pridobilo z natečajem, zmagovalci pa prejmejo slovensko različico sistema Windows 7. Arne Hodalič, slovenski reporter in fotograf, je ob tem dejal: »Pozdravljam projekte, ki spodbujajo ljubiteljske in profesionalne fotografe, da poiščejo svež pogled na svoje okolje. Menim, da je vključitev fotografij Slovenije v Windows 7 odlična zamisel, saj bo čar Slovenije prinesla na računalnike na tisoče uporabnikov.«

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri