5 zapovedi, da bo dnevna soba postala vaša oaza miru

Dnevna soba je srce vašega doma in v hladnih dneh, ki prihajajo, boste v njej preživeli še več časa. Predstavljamo vam pet zapovedi, s katerimi lahko prostor popolnoma preuredite in ga spremenite v svoje najljubše zatočišče.

Promocijsko sporočilo, 19. 10. 2021
5 zapovedi, da bo dnevna soba postala vaša oaza miru - Foto: Telemach, PROFIMEDIA

1 Izberite prave barve

Odločite se za barve, ki niso zgolj trendne, ampak vas navdajajo tudi s prijetnimi občutki. Dnevna soba naj bo toplih, zemeljskih barv. Preveliki kontrasti in premočne barve niso najbolj priporočljive, saj so utrudljive in se jih lahko hitro naveličamo, medtem ko so tople zemeljske barve bolj nevtralne in pričarajo občutek zračnosti.

2 V ospredju naj bo udobje

Ker največ časa v dnevni sobi preživimo na sedežni garnituri, poskrbite, da bo ta čim udobnejša. Da bo primerna tako za sedenje kot ležanje, jo lahko dodatno olepšate z okrasnimi blazinami. Dnevnega prostora ne natrpajte s težkim in visokim pohištvom, saj prostor ne bo dihal.

3 Poigrajte se s svetlobo

Prava svetloba lahko pomembno vpliva na ozračje v prostoru, zato previdno izberite svetila. Naj glavni vir svetlobe ne bo preveč agresiven, za razsvetlitev bralnega ali delovnega kotička pa je pomembno imeti neposreden svetlobni vir. Uporabite lahko namizno ali stoječo svetilko.

4 Težišče prostora je televizor

Težko si zamislimo dnevno sobo brez televizorja in odslej je ta lahko še pametnejši, boljši in hitrejši! Telemachov sprejemnik EON Smart Box bo vsak televizor namreč spremenil v pametni televizor in s tem poskrbel, da vam nikoli ne bo dolgčas. Svoje najljubše vsebine boste lahko spremljali do 7 dni nazaj v vseh paketih. Platforma EON omogoča tudi premikanje po časovnici s prikazovanjem slik, kar vam bo ogled z zamikom še dodatno olajšalo.

Uživali boste v bogatem Video klubu z več kot 18 tisoč filmi in TV-serijami, hitri internet pa bo v vašo dnevno sobo popeljal najboljšo uporabniško izkušnjo. Pohitite in si zagotovite kateregakoli izmed paketov EON, ki so v posebni akciji novim naročnikom na voljo že za 19,90 evra mesečno za prvo leto vezave.

5 Ne pozabite na domačnost

Harmonija v dnevni sobi bo popolna, če bo prostor odražal vaš slog in spomine. Izberite dekoracijo, ki je pri srcu vsem življenjskim članom. Da bo ta karseda osebna, ne pozabite na družinske fotografije, medalje, priznanja in spominke s potovanj, ki vzbujajo prijetne spomine.

 

Najbolj brano