8 načinov, kako zapraviti manj denarja za oblačila

Se vam zdi, da vas bo hlastanje po modnih trendih počasi pripeljalo stanje na vašem transakcijskem računu na čisto nulo? Recite temu "stop"!

Lifestyle, 15. 6. 2017

Nakupovanje

Za nakup nove majice, osupljive obleke ali hlač resnično ni potrebno plačati velikih denarcev. Izbrskali smo 8 načinov, kako zapraviti manj denarja za oblačila.

8 načinov, kako zapraviti manj denarja za oblačila:

1. Organizirajte izmenjavo oblačil s prijateljicami

Nikar ne zapravljajte prostora v že tako nabito polni omari za oblačila, ki jih niste navesili nase že celo večnost. Organizirajte dogodek za izmenjavo oblek. To je zabaven razlog, da končno skličete svoje prijatelje in z njimi nazdravite ob kakšnem kozarcu roséja, vaša omara pa bo ob koncu srečanja bogatejša za nekaj novih in elegantnih modnih kosov. Vam je predlog všeč?

2. Prikrojite stara oblačila

Torej, vaš zvesti delovni plašč je nekoliko izgubil obliko? Ne zavrzite ga. Šivilje delajo čudeže. Prikrojite ga, saj bo pridobil popolnoma nov izgled.

3. Skrajšajte obleko za družice, ki ste jo nosili na prijateljičini poroki

Biti družica na poroki je posebna čast. A kaj ko tiste lepe in drage obleke potem nikoli več ne oblečete, čeprav ste si ob nakupu dejali: "Seveda, tole dolgo, rožnato obleko boš oblekla še velikokrat!" Slednje je sicer zelo verjetno, če jo boste nekoliko skrajšali v dolžino srčkane koktajl obleke. Akcija!

4. Izogibajte se oblačilom, ki zahtevajo čiščenje v čistilnici

Porabili ste 198 € za simpatično svileno obleko, za katero vedno, ko jo oblečete, dodatno odštejete 15 € za čiščenje v čistilnici. Naslednjič bodite pazljivejši ob nakupu in najprej preverite navodila za nego oblačil.

5. Izposojevalnica oblek

Naravnost fantastična storitev omogoča, da privarčujete kar nekaj denarja letno. Dogodki kot so svečana kosila in večerje, poslovna srečanja in ostale posebne priložnosti zahtevajo dostojen stajling. Priporočamo, da obiščete izposojevalnico oblek in na ta način privarčujete.

6. Vedno izpolnite nakupovalno anketo!

Dandanes vas v trgovinah z oblačili ob plačilu izdelkov zaposleni naprošajo, da rešite hitro anketo o nakupovalni izkušnji. Ste vedeli, da vam lahko ta ob naslednjem nakupu prinese 10 - 20 % popusta. Niti ni tako slabo, kaj?

7. Prijavite se na spletne novičke najljubših trgovin z oblačili

Vemo, da je vaš e-poštni nabiralnik sveto mesto. A le v primeru, da ste prijavljeni na spletne novičke in na ta način zabeleženi kot zvesti kupec, lahko prejmete popust ob vsakem novem nakupu oblačil.

8. Bodite pozorni na čas sezonskih razprodaj

Pravi čas za nakupovanje oblačil so sezonske razprodaje. No, odvisno od tega, kaj iščete. Verjemite nam, majhne nakupovalne strategije vas lahko daleč pripeljejo.

Preberite še: To je 6 modnih hitov tega poletja

Priporočamo tudi: "Ste za zgoraj z ali brez?" (zgodba o odvrženem modrčku)

Najbolj brano