5 načinov do VEČ prostega časa (zapovedi danske modrosti Lykke)

Če se boste držali vsaj treh zapovedi danskega avtorja Meika Wikinga, bo v vašem dnevu veliiiiiko več prostega časa.

Lifestyle, 27. 10. 2018
5 načinov do VEČ  prostega časa (zapovedi danske modrosti Lykke) - Foto: Unsplash.com/ Yoann Boyer

V njegovi novi knjižni uspešnici Lykke namreč ponuja zanimive tehnike, kako vaše življenje narediti srečnejše. K temu znatno prispeva tudi količina prostega časa, ki si ga v dnevu privoščimo, in tu je 5 DOBRIH načinov, kako poskrbeti, da ga bo vse več.

1. Kuhajte več, kot potrebujete

Ob koncu tedna skuhajte večji obrok, kot ga boste pojedli. Preostanek zamrznite in prihranite za druge dni.

2. Izkoristite mrtev čas

Izkoristite čas v dnevu, ko morate kje čakati: dve minuti tukaj, pet minut tam in se nabere. Vnaprej določite, kako boste uporabili te 'ostanke' in jih zapolnili. Sam takšne trenutke navadno izkoristim za vadbo španščine na spletnem portalu Duolingo. Ker se zdaj zagotovo že spogledujete z mislijo o selitvi v Italijo, zakaj se ne bi naučili nekaj italijanskih besed. Va bene?

3. Ubijte dve muhi na en mah

Namesto da bi izbrali med druženjem ali gibanjem, lahko počnete oboje. S prijateljicami pojdite teč, igrati odbojko, frizbi, kolesariti ali na sprehod v gozd.

4. Privežite se na jambor

V Odiseji je Odisej prijatelje prosil, naj ga privežejo na jambor, da ne bi podlegel skušnjavi siren. Danes se moramo zaščitit pred stvarmi, ki nam kradejo čas. Večina si nas želi, da bi manj brskali po spletu ali uporabljali Facebook. Pri tem si lahko pomagate tudi z aplikacijo Freedom, ki vam prepreči uporabo spletna za osem ur.

5. Uporabite Parkinsonovo pravilo

Če boste imeli manj časa, boste verjetno učinkovitejši. Če vam tast in tašča telefonirata, da bosta pri vas čez četrt ure, boste neverjetno hitro očistili hišo. Britanski zgodovinar in pisatelj Cyril Northcote Parkinson tako trdi: 'Z delom si v bistvu zapolnimo čas, ki ga imamo na voljo."

Če pravilo obrnete: za vsako opravilo določite, kdaj ga boste začeli in kdaj končali.

Povzeto po knjigi Lykke, danskega avtorja Meika Wikinga

V tej privlačni knjigi nas priljubljeni avtor Meik Wiking odpelje na lov za zakladi, ki odpirajo vrata v dobro življenje.

Z najsrečnejših kotičkov našega planeta je zbral dokaze, zgodbe in nasvete, kako najlepše preživeti dragoceni prosti čas, se bolje povezati s sosedi in skuhati najokusnejšo večerjo.

Pred vami je Lykke - najboljši vodnik, kako lahko v vsakdanje življenje več sreče.

Presenečeni boste, kako preprosto je lahko.

Fotografije: Unsplash.com/ Yoann Boyer

Preberite še: Ljubezenska karma: Zakaj imajo nekateri (ne)srečo v ljubezni?

Priporočamo tudi: Če se najdete v TEH 7 lastnostih, ste osebno ZELO močni

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri