TO Meghan Markle vsak dan počne za napeto in sijočo kožo na obrazu!

Njena skrivnost do narave lepote ni v dragih kremah ali vitaminskih napitkih, temveč v ...

Lepota, 4. 9. 2018
TO Meghan Markle vsak dan počne za napeto in sijočo kožo na obrazu! - Foto: Profimedia

Ste že slišale, za jogo obraza?

Karin Velikonja, inštruktorica joge obraza, h kateri smo se dekleta z uredništva pretekli teden odpravile po nasvet meni, da bi morale.

In to ne le zaradi napete kože na obrazu, ampak zaradi mnogih (premnogih) pozitivnih lastnosti, ki jih ima tovrstna vadba na vaše telo in počutje.

Obraz je sestavljen 60 % iz obraznih mišic, 20 % kože in 20 % maščobe. Z obrazno jogo lahko tako vplivamo na večinskih 60 %. 

“Na obrazu imamo več kot 57 mišic, ki pa so neaktivne. Z jogo obraza mišice stimulirate, jih začnete dvigovati in jim dajati volumen. To pomaga tako pri zabrisovanju gubic kot tudi pri odpravljanju podbradka, podočnjakov, slabega vida, mozoljaste kože … izjemni rezultati pa so se pokazali tudi pri izboljšanju koncentracije, spomina ter odpravljanju znakov utrujenosti. 

"Deset minut na dan je dovolj, da dosežete rezultate tako pri videzu kot tudi pri počutju," je povedala in dodala, da je prav zaradi vseh pozitivnih lastnosti pomembno, da se s tovrstno vadbo čimprej spoznajo tudi mlajše generacije.

Gre namreč za to, da prekrvavite mišice na obrazu, vse pa je povezano tudi z možgani in hipofizo. Torej, prekrvavitev je celotna," nam je na začetku pojasnila Karin, ki je svoje osnove obrazne joge začela pridobivati pri Savini Atai.

Kako obrazna joga pravzaprav izgleda?

V resnici gre za sklope vaj, ki jim vsak dan posvetimo deset minut. A kot pojasnjuje Karin, je v prvi vrsti pomembno to, da vemo, kaj počnemo.

"Prav zato po Sloveniji organiziram vrsto intenzivnih tečajev, na katerih učim pravilno izvajanje vaj. Na spletu je namreč mogoče najti veliko posnetkov z vajami, ki pa ne povedo, da lahko napačno izvajanje joge obraza na koži pusti še več gubic."

"S tem namenom sem za vse željne znanja, na splet postavila tudi pet tedensko serijo video posnetkov z vajami, opozorili, podrobnimi navodili in opisi vaj, ki jih lahko zdaj izvajate tudi doma," je povedala Karin in dodala, da serija targetira na vsako mišično skupino posebej. 

"Prav tako je pomembno tudi, da začnemo z vajami, ki krepijo večje in težje mišice, ter se postopno lotimo tistih najmanjših. Sama svoje tečaje vedno naredim tako, da vsak vedno točno ve, kaj počne in kako mora stvar izgledati," pravi.

Med njenimi posnetki lahko pobrskate TUKAJ.

 

A post shared by Glowinface (@glowinface.face.yoga) on

In kakšni so rezultati?

“Rezultati so res veliki. Tako na videzu kot na počutju. Od tega, da so si ženske popravile ščitnico, do tega, da so imele ženske zaradi menopavze velike hormonske izbruhe, ki so se odražali na mozoljavosti in imajo zdaj popolnoma čisto kožo. Imela sem tudi nekaj ljudi s parezo obraza, torej s poškodbami po kapi in tudi z njimi smo dosegli velike izboljšave,” nam je pojasnila Karin in dodala, da so prvi rezultati pri večini žensk opazni že po treh tednih vaje.

Kako jogo obraza doživljamo same?

Vaje zdaj vsak dan izvajamo teden dni. Ker rezultati še niso čisto vidni - se pa občutijo - lahko za enkrat rečemo le, da uživamo v tistih desetih minutah, ki si jih na dan zavestno vzamemo za to, da zadihamo in malce pretegnemo svoj obraz. 

Presenetilo nas je, kako intenzivno lahko občutiš mišice, ki jih prej v resnici nisi vedel, da jih imaš. In kako imaš lahko tudi na obrazu 'muskelfiber'. Zanimivo. 

Več o obrazni jogi in delavnicah, ki jih Karin pripravlja v prihodnje si lahko preberete TUKAJ.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: "TA nočna rutina mi je pomagala premagati nespečnost!" (iskrena izpoved Slovenke)

Priporočamo tudi: Fendijev trik za utrujene oči je veliko boljši od korektorja!

Najbolj brano