Brezčasna eleganca rdečih ustnic

Rdeče ustnice reprezentirajo prefinjenost in klasično eleganco, istočasno pa izžarevajo igrivost in nežnost.

Lepota, 23. 3. 2015
Brezčasna eleganca rdečih ustnic - Foto: profimedia

Ustnice so najbolj izpostavljena erogena cona našega telesa in že najnežnejši dotik v naših možganih ustvarja občutek ugodja. Uporaba rdečila za ustnice sega že v antični Egipt, ko so si ženske ustnice krasile z zdrobljenimi poldragimi kamni in tako povdarjale svoje atribute.

Blondinke, rjavolaske, črnolaske, pa tudi rdečelaske - rdeč odtenek ustnic lahko pristoji vsaki. Na univerzi v Manchestru so psihologi izvedli celo zanimivo raziskavo o tem, kako moški podzavestno raje izberejo ženske in dekleta, ki nosijo rdeč odtenek rdečila za ustnice.

Rdeča šminka danes predstavlja 'malo črno obleko' lepote, nadanemo si jo ko želimo doseči ženstven in brezčasni videz. Za resnično popoln izgled rdečih ustnic, pa ženska potrebuje tudi dobro podlago in seveda kanček samozavesti.

Izbira rdečil na trgu je praktično neskončna, saj ravno rdeč odtenek pozna največ različic te kultne barve. Od najbolj prepoznane živo rdeče, kot jo nosita Madonna in Gwen Stefani, do tistih še zapeljivejših in temnejših, kot sta si jo izbrali Charlize Theron in Kate Hudson. Navdušeni smo tudi nad rdečo šminko z mat učinkom, za katero se je odločila igralka Ema Stone.

Preberite še: Pravila nošenja rdeče šminke

Najbolj brano