TEMA TEDNA: kako nositi nove barve

Od zlatih oči pri Chanelu do pisanih oči pri Johnu Gallianu – letošnje modne piste so bile polne barv. In, kako jih nositi v resničnem življenju? Za vas razkrivamo na Elle.si.

TEMA TEDNA: kako nositi nove barve - Foto: Fotografija Imaxtree, Fotografija promocijsko gradivo

Zelena

Za intenzivnen, grafičen izgled nanesite barvo s koničastim čopičem ob vekah in pod obrvjo, pri čemer greste rahlo čez rob obrvi. Pri Diorju so za svež izgled dodali še mentol odtenek. Naslednji ton naj bo kontrasten – lila, ali oranžen, nanesite pa ga s ploščatim čopičem. V slogu Kleopatre zaključite obrobo s črnim eyelinerjem in umetnimi trepalnicami.

Roza

Roza šminko, kot smo lahko videli pri Marc By Marc Jacobs, ni težko nositi. Šminko na ustnice nanesite s sredincem. Večkrat potapkajte. Našobite ustnice, medtem, ko to delate, malo več šminke nanesite na sredino, da poudarite 'kupidov lok'. Zaključite z malo lip glossa na sredini za bolj izrazite ustnice. Najlepša kombinacija letos je naraven videz in intenzivna roza šminka.

Kovinski sijaj

Kovinski sijaj je letos zadimljen, kot smo lahko videli pri blagovnih znamkah Vuitton, Versace in Daks By Giles Deacon. Svetleče oči in nežno roza lička so letošnji nov 'Debbie Harry look'. Trik je v tem, da svetlejši ton nanesemo na notranji del očesa – oči so tako vizualno bolj narazen. Postopno nanašamo temnejše tone proti zunanjemu delu očesa. Z vihalcem trepalnic le-te privihajte in nanesite veliko maskare. Za bolj sofisticiran videz dodajte še tanko črtico z eyelinerjem.

Modra

Modra, kot smo jo videli pri Proenza Schouler, deluje nadzemsko in sodobno, rjave oči lahko zelo povdari. Najprej nanesite lažji ton okoli oči vse do obrvi. Intenzivnejšo modro pa nanesite ob vekah. S čopičem zamažite, da se barvi lepo zlijeta ena v drugo. Dodajte maskaro in poskrbite za urejene obrvi. Bolj mila različica tega trenda je zamehčana modra črta, ki jo naredimo s svinčnikom na zgornji veki.

Purpurna

Za zapeljive oči, kot smo jih lahko videli pri Bottega Veneta in Pollini, uporabite lila barvo. Nanesite jo od notranjostemu proti zunanjemu delu očesa. Na tem delu nanesite barvo proti zunanjemu delu obrvi. Dodajte nekaj srebrne v notranje kotičke oči in z belim svinčnikom začtajte notranji del veke. Zaključite s črno maskaro na zgornjih trepalnicah. Kombinirajte z bronastimi oziroma rjavkastimi lički. Kako doseči lepo poudarjena lica v zemeljskih tonih? Barvo namesto na ličnico raje nanesite pod njo. Tako boste kar najbolj naravno povdarili lica.

Škrlatna

Rdeče ustnice, kot smo jih videli pri Dolce & Gabbana in Iceberg lahko delujejo strogo, a izrazito, če jo kombiniramo z izčiščenim videzom. Gwen Stefani odlično nosi škrlatno šminko, njen spoliran 'make-up' je vedno sofisticiran. Rjavolaske naj letos uporabijo bolj tople, jesenske tone.

Najbolj brano