Zvezdniški parfumi

Te dni se zdi, da ima svoj vonj že prav vsaka količkaj slavna osebnost. Zvezdniški parfumi so najhitreje rastoči segment bogatega trga vonjav, zato ni čudno, da ima svoj parfum celo pisateljica pogrošnih romanov Danielle Steel, omisliti pa si ga je hotel tudi kontroverzni glasbenik Marilyn Manson. Strokovnjaki ugibajo, kako dolgo lahko ta trend še raste, medtem ko si proizvajalci manejo roke nad povsem novo ciljno skupino kupcev, mlajših od 40. let.

Zvezdniški parfumi

Za prvo zvezdnico, ki je svoje ime uporabila tudi za znamko parfuma, velja večna Elizabeth Taylor, njena dišava White Diamonds pa je kljub njeni odsotnosti s platna ena od najbolje prodajanih. Resnični razvcvet parfumov z zvenečimi imeni se je seveda pričel kasneje. Leta 2002 je svoj prvi vonj Glow predstavila Jennifer Lopez, na trg pa so vstopile tudi prestižne znamke kot je Guerlain, čigar parfum Insolence predstavlja oskarjevka Hilary Swank, pri Lancomu pa so se odločili za igralko iz Hudičevke v Pradi Anne Hathaway.

Chanel se je po Kate Moss na pomoč obrnil h Keiri Knightley, ki je obraz stekleničke Coco Mademoiselle. Med manekenkami je pri nas morda najbolj znana kolekcija dišav Naomi Campbell, medtem ko Mossova poleg lastnega istoimenskega vonja krasi tudi reklame za parfum Bvlgari Rose Essentielle.

Obraz vonja Lancome Tresor je igralka Kate Winslet, Gwyneth Platrow trenutno promovira parfum Pleasure Delight Estee Lauder, Dior se je za pomoč pri promociji vonja obrnil k Evi Green (Midnight Poison) in Charlize Theron (Jadore L'absolu), Liv Tyler pa je ime in obličje posodila Givenchyjevemu Very Irresistible, katerega ključna sestavina je posebna vrtnica, imenovana prav Liv Tyler.

Svoje vonje sicer tržijo tudi pevke Gwen Stefani (Harajuku Lovers), Mariah Carey, Kylie Minogue (Showtime), Britney Spears (Curious), Christina Aguilera in Celine Dion (Sensational). Beyonce (Armani Diamonds) ter igralke Sarah Jessica Parker (Covet), Evangeline Lily (Davidoff Cool Water Woman), Jennifer Hudson (Avon Imari), Salma Hayek (Avon In Bloom) in Katherine Heigl (Nautica My Voyage), svoj vonj pa bodo kmalu predstavile tudi Halle Berry, Shakira in Jessica Simpson (Fancy).

Pozabiti ne smemo niti na pripadnike moškega spola, saj se jih kar nekaj ponaša s svojim parfumom. Znanec iz serije Talenti v belem Patrick Dempsey bo obraz kampanje kozmetične hiše Avon, Diorjev moški bo Jude Law, glasbenik P. Diddy pa je leta 2006 izdal parfum Unforgivable, čigar prodaja je bila zelo uspešna, najnovejši dodatek h kolekciji pa je Unforgivable Black. Svoj obraz so dišavam med drugim posodili tudi Josh Holloway (Davidoff Cool Water), David Beckham (Instinct). Prince (3121) in Ewan McGregor (Davidoff Adventure).

Fotografije promocijski material

Najbolj brano