Uspešno prepreči pojav sivih las, spodbuja rast las in jih globoko neguje: To učinkovito olje ima moč, da v trenutku spremeni stanje las

Bi želeli poskrbeti za svoje lase? Za vas imamo rešitev, poskusite sezamovo olje, ki zagotavlja globinsko nego las in preprečuje prekomerno izpadanje, prhljaj in pojav sivih las.

Uspešno prepreči pojav sivih las, spodbuja rast las in jih globoko neguje: To učinkovito olje ima moč, da v trenutku spremeni stanje las - Foto: Instagram

Narava je zakladnica uporabnih sestavin, ki pomagajo pri negi kože in las in morda se tega včasih premalo zavedamo. Radi posegamo po "preverjenih" izdelkih, kupljenih preparatih, ki naj bi lepšali in negovali naše lase, vendar se kljub temu vsakodnevno jezimo na podobo v ogledalu, ker še vedno, kljub uporabi nešteto izdelkov, ki resnično obljubljajo pravi preporod naših las, ne opazimo spremembe. Ste pomislili, da je rešitev lahko veliko bolj enostavna?  Kljub milijonu možnosti na kozmetičnih policah v trgovinah je le malo izdelkov, ki resnično najbolj ustrezajo našim lasem. Od zelišč do eteričnih olj obstajajo različni izvlečki, s katerimi si lahko obnovimo brez življenjske in poškodovane lase, eden izmed njih pa je zagotovo sezam.

Sezamovo olje za lase je odlično, a kakšne rezultate dejansko daje?

Sezamovo olje je eno najstarejših olj, ki jih ljudje uporabljajo, kar veliko pove o njegovi učinkovitosti.

Ne spreglejte: 

Ste vedeli, da lahko uporaba sezamovega olja kot maske za lase resnično pripomore k močnejšim lasem. Lahko pomaga preprečiti lomljenje las in razcepljene konice. Te mehčalne in okluzivne lastnosti pomenijo, da sezamovo olje zapolni vrzeli in tvori zaščitno tesnilo na laseh.

Sezam pa je prav tako odličen s svojimi protivnetnimi in antibakterijskimi lastnostmi, ki lahko spremenijo stanje vaših las.

Nega s sezamovim oljem lahko pomaga zmanjšati količino vode, ki jo vsak pramen las absorbira, ko se tuširate. Preveč vode v pramenu las povzroči, da nabrekne. To ga oslabi in poškoduje. Sezamovo olje lahko pomaga, da bodo vaši lasje daljši, močnejši in videti bolj sijoči.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Merbal Spell (@merbalspell)

Zakaj uporabljati sezamovo olje za lase? 

Sezamovo olje je eno najstarejših zdravil ali pripravkov za kožo, lase in zdravje. Ima številne prednosti, kot so preprečevanje različnih okužb las in lasišča, sproščanje toksinov, zaščita pred UV žarki in še veliko več.

1. Preprečuje sivenje las

Sezamovo olje ima lastnosti temnenja las. Zaradi tega je učinkovito sredstvo za preprečevanje prezgodnjega sivenja. Čeprav se sivi lasje pogosto pojavljajo zaradi starosti, jih lahko opazimo tudi prej, celo resnično prezgodaj zaradi različnih notranjih in zunanjih dejavnikov.
Notranji dejavniki so povezani predvsem s stresom in anksioznostjo, zunanji dejavniki pa predvsem z onesnaženostjo. Sezamovo olje pomaga tudi ohranjati naravno barvo vaših las.

2. Spodbuja rast las

Če vas mučijo redki lasje, redno vtirajte sezamovo olje na lasišče, saj bo olje tako pospešilo rast las in jim dalo gostoto. Sezamovo olje mnogi priporočajo kot varno in dokaj učinkovito zdravilo za izpadanje las. Masaža z oljem za lase izboljša tudi krvni obtok, kar prispeva k rasti las.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

3. Preprečuje uši

Trg je polen izdelkov, ki preprečujejo uši, vendar pa so ti polni kemikalij, katerih namen je sicer uničiti uši, pogosto pa se prav s temi izdelki močno poškoduje tudi struktura naših las.
To pa ne velja za sezamovo olje. Je protiglivične in antibakterijske narave ter nežno odstranjuje uši. Za učinkovitejše delovanje na uši ga lahko kombinirate z drugimi eteričnimi olji, kot je olje čajevca.

4. Pomirja suhe lase

Sezamovo olje je učinkovito proti suhim lasem, ki so nagnjeni k lomljenju. Ima lastnosti hlajenja in kondicioniranja, ki zagotavljajo, da na vaše lase ne vpliva visoka vročina. Sezamovo olje tudi poskrbi, da se vlaga zadrži v vaših laseh. Tvori zaščitno plast, ki zagotavlja, da onesnaženje ne vpliva več na vaše lase.

5. Ščiti lase pred UV žarki

UV-žarki negativno vplivajo na kožo in lase, sezamovo olje pa je naravno in učinkovito sredstvo za zaščito las pred soncem. Na laseh tvori zaščitno plast in zagotavlja, da so zaščiteni pred sončnimi žarki. Prav tako pomaga zaščititi lase pred onesnaženjem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @johannelandbo

6. Preprečuje prhljaj

Sezamovo olje je po naravi protiglivično in antibakterijsko. To pomeni, da je učinkovito tudi proti okužbam lasišča, ki vodijo v prhljaj. Pomaga tudi pomiriti kožo, kar nadzoruje srbenje. Zagotavlja, da je lasišče brez okužb in tako spodbuja rast zdravih in lepih las.

7. Preprečuje izpadanje las

Drug vidik, kjer je sezamovo olje izjemno koristno, je preprečevanje izpadanja las. Dva glavna dejavnika, ki prispevata k izpadanju las, sta stres in tesnoba. Masaža s sezamovim oljem pomaga pomiriti živce. Pomaga pri stresu in tako zmanjša izpadanje las. Lahko celo naredite nekakšen eliksir, tako da zmešate sezamovo olje z mandljevim ali arganovim oljem,  poskusite lahko celo z evkaliptusovim oljem. Sezam pa prav tako lahko pomaga pri zdravljenju stanj, kot so migrene in nespečnost.

Fotografije: Instagram/@rosiehw

Preberite še: V modo se vračajo te ikonične trenirke iz 80-ih. Boste sledili trendu?

Priporočamo tudi: Sirtfood dieta, s katero je hujšala Adele: V 7 dneh lahko izgubite do 3 kilograme, dieta pa dovoljuje tudi čokolado in vino

Najbolj brano