V modo se vračajo te ikonične trenirke iz 80-ih. Boste sledili trendu?

Ste za ali proti tem hlačam? Debata je odrta...

V modo se vračajo te ikonične trenirke iz 80-ih. Boste sledili trendu? - Foto: Profimedia

Trenirke, ki jih vidimo na zadnjih fotografijah uličnih stajlingov s tednov mode, nam pripovedujejo o kompleksnosti sodobne dobe: na eni strani navdušenje nad željo po iskanju novih dogodivščin in na drugi strani lenoba tisti, ki tudi prve od sonca ogrete vikende raje ostanejo doma. Simbolično oblačilo novih generacij, ki je v zadnjem letu tudi ugotovila soglasje med urejenimi videzi, s čimer se kršijo vse formalnosti.

Moda pa ni povsem nova: v začetku 2000-ih so se zvezdnice pokazale s športnimi hlačami in stiletto petami ali zelo udobnimi natikači (med imeni zagotovo izstopata Jennifer Lopez in Paris Hilton). Vse je bolj neformalno in ležerno (poudarimo, da to ne pomeni "casual"), toliko, da se kavbojke zdijo zastarele in nekoliko neudobno oblačilo za sedenje doma za mizo. Odgovor na potrebo po gibanju ali udobju so trenirke: široke, udobne in tudi nostalgičnega okusa.

Kot ste morda opazili pri kapsulni kolekciji Reebok x Victoria Beckham, je znana oblikovalka v resnici ponovno predlagala legendarne košarkarske trenirke, za katere so značilni gumbi ob strani, medtem ko Dua x Puma drop (rojen iz sodelovanja med Dua Lipo in znanim podjetjem športnih oblačil) predstavlja širok model z elastiko na bokih in s širokim krojem.

Ne samo to: Bella Hadid je pred kratkim pokazala model adidas originals z ikoničnimi tremi kontrastnimi belimi pasovi, medtem ko je na tednu mode v Københavnu več modnih vplivniv pokazalo svoje hlače v sijoči barvni mešanici poliestra in elastana.

V kratkem času so široke hlače in široke kavbojke zamenjale vrečaste trenirke: Bil je trenutek, ko smo jih videli na modnih dogodkih z visokimi petami, škornji, krznenimi plašči in tekaškimi supergami. Ali smo prepričani, da smo jih zdaj pripravljeni nositi spomladi 2022?

Ta estetika je vsekakor sporna: kdo določa pravila nošenja tega športnega oblačila? Ali se moramo še vedno držati strogih kodeksov oblačenja? Ali pa je to preprosto najnovejša estetika uličnih oblačil? Zagotovo ta trend pove novo idejo o slogu, povsem osebnem, ki temelji na hibridih in stratifikacijah, sestra mode superg s petami.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

Razprava je trenutno odprta, saj je trend šele na začetku novega vzpona. Dejstvo ostaja: športne hlače zdaj ne veljajo več za znak zanemarjanja, ampak za kul oblačilo, ki ga lahko nosite, kot želite, ne le v prostem času. In da bi videli trenutno soglasje, se zdi, da je bil ta trend sprejet z odprtimi rokami, razsvetljenje ulične mode.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

Fotografije: Instagram/@pernilleteisbaek, Profimedia

Preberite še: Zvezdniški model superg te pomladi je že skoraj razprodan: Zagotovite si svoj par najbolj vročih novih superg

Priporočamo tudi: Horoskop: Ženske, rojene v teh nebesnih znamenjih, so najbolj samostojne

Najbolj brano