“Water waves” je nova tehnika kodranja las, ki ga boste letos videli povsod

Naveličani ravnih las in hrepenite po tistih večnih kodrih, ki izgledajo, kot da ste ravnokar prišli iz plaže? Vesela novica, ravno ti nežni kodri bodo v letu 2022 polnili glave modnih deklet. 

“Water waves” je nova tehnika kodranja las, ki ga boste letos videli povsod - Foto: Instagram

Verjetno je ni junakinje, ki bi si drznila trditi, da si prav nikoli v življenju ni želela izgledati kot čisto prava morska deklica. In če se vam do zdaj sanje še niso uresničile, se vam v letu prav 2022 prav gotovo bodo. Vse kar morate storiti je, da sledite našim napotkom, kako urediti svoje lase, da boste končno videti kot morska deklica. In če morda ta lik za vas ni več popularen, boste preprosto videti kot nekdo, ki ve kaj dela, sledi lepotnim trendom in za dosego tega prekrasnega videza prav gotovo ne čaka na poletje. 

Leta 2021 so "lasje morske deklice" prodrli na Instagram in se uveljavili kot ena od ikoničnih pričesk leta. Ti dolgi valovi, ki so ravno prav zaviti so narejeni na finih pramenih, da prinesejo volumen in razkošje sami pričeski. Pričeska morda deluje zelo ležerno, seveda šik, pa vendar zelo subtilno in ohlapno valovito, kar daje vtis, da smo noč prespali s spletenimi lasmi v kito. Ponaša se z zelo naravnim videzom, učinek "back from the beach", ki ga bomo to poletje navdušeno nosili, pa je zagotovljen. In ne skrbite, te subtilne, nežne kodre je zelo enostavno narediti, tudi če vašega dneva niste preživeli na plaži ali v družbi morskih deklic.

Ne spreglejte: 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

Kako torej doseči te "neurejene" valovite lase?

Avstralska frizerka Amy Baines nam je razkrila vse svoje majhne skrivnosti za pridobitev teh sanjsko valovitih las. Sama pravi, da za takšen videz uporabi kar likalnik za lase, pred samim "kodranjem" pa na svoje lase doda še sprej, ki se uporablja za oblikovanje kodrov. Likalnik drži vodoravno pod rahlim kotom, tako da nekako "zlomi" pramen las, ki ga nato obrne v eno in nato še v drugo smer.  Pramen pod likalnikom obdrži nekaj sekund, nato pa enako ponovi pod kodrom, ki ga je ravnokar ustvarila. Tako nadaljuje vse dokler ne pride do konca las. Ko končate, svoje lase razčešite s prsti in tako poskrbite za še bolj ležeren in šik videz. Za dodaten učinek pa svoje lase poškropite se s solnim razpršilom. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Amy Baines (@amybaineshair)

Lepotni strokovnjaki sicer trdijo, da lahko ta tehnika vzame nekaj našega časa, vendar obstajajo tudi drugi, precej lažji triki za dosego tega videza. Za vse tiste, ki z rokami morda niste najbolj spretni, ne skrbite, saj tudi za vas obstaja rešitev. Za začetek lahko še rahlo vlažne lase spnete v kito in si jo pustite čez noč. Zjutraj kito razpustite in kjer je to potrebno, pramen popravite še z likalnikom. Nikar ne pozabite za zaščito svojih las, pred vsako toplotno obdelavo, za končni šik videz pa ne pozabite uporabiti še malce laka za lase.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

To je vse. Navdušeni?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily DiDonato (@emilydidonato)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by elsa❤️ (@hoskelsa)

Fotografije: Instagram/@gabriellecaunesil

Preberite še: Ko gube na obrazu niso povezane s starostjo: Strokovnjaki razkrivajo, na kaj morate biti pozorni, ko se jih želite znebiti

Priporočamo tudi: Namesto mokasinov poskusite te udobne čevlje: To je zagotovo nepričakovan trend med zvezdnicami

Najbolj brano