Kako hitro prekriti narastek? (+ ostali triki za friziranje doma)

Če vas zanima, kako prekriti sive lase brez barve za lase, berite dalje.

Kako hitro prekriti narastek? (+ ostali triki za friziranje doma) - Foto: Profimedia

Današnji pomirjujoči lepotni nasvet? Vaši lasje ne rabijo trpeti zaradi pandemije. Namesto običajnih obiskov frizerskega salona obstaja veliko različnih načinov, kako barvo las v tem izoliranem obdobju narediti bogato, svetlo in brez sivih pramenov.

Trg za domačo nego las je velik in odlično razvit, inovativna barvila v škatlah, ki prinesejo barvo, ki je vredna salona, so lahko vaša za manj, kot vas stane barvanje v salonu. Medtem ko se nič ne more primerjati s parom profesionalnih rok, je zagotovitev, da imate znanje in orodje, kako se sami pobarvati, tako močna kot tudi nujna v teh časih.

Kako si pobarvati lase

Barva iz škatle: te besede bi lahko spodbudile grozo, vendar so barve za lase doma res lahko prav tako učinkovite kot v salonu.

Ne glede na to, ali so nenadoma pognali sivi lasje ali bi le preprosto osvežili barvo, potrebujete le nekaj ključnih pripomočkov, s katerimi boste uspešni.

Najpomembnejši del postopka je iskanje prave barve za vas.

Če niste prepričani o svojem osnovnem odtenku, priporočamo, da se barva ujema z najsvetlejšim naravnim odtenkom las. Čas za posvet lahko resnično pomaga, vendar so potrošniki na žalost do prepuščeni sami sebi med vrstami trgovskih polic.

Seveda so na voljo različne barve, vključno s trajnimi in poltrajnimi formulami.

Poltrajna barva las prinaša dobro prekrivnost, vendar je bolj kratkotrajna. Večina barve se izpere ali zbledi v približno šestih tednih. S trajno barvo boste obtičali še nekaj dlje časa, vendar na sivih laseh doseže 100 odstotno prekritost, medtem ko je poltrajna približno 75 odstotna. Če se barvanja na domu lotevate prvič, je pametno, da se izognete trajni barvi las in se odločite za poltrajno barvo, dokler se ne počutite dovolj samozavestne.

Vse, kar morate storiti, je, da sledite navodilom na embalaži, s čimer zagotovite, da prekrijete vsak pramen las in jih nato razčešete z glavnikom, da se prepričate, da so vsi prameni las premazani. Bolj se osredotočite na mesto, kjer morate prekriti sive lase. Konice vaših las potrebujejo manj barve. Če imate dolge lase, razmislite o nakupu dveh barv.

Kako se lotiti sivih las (brez barve)

Če ste proti barvanju, se vam zdi prezgodaj ali pa si le ne upate, je na voljo več različnih možnosti "ličenja" za lase.

Začasne rešitve, kot so barvna razpršila in palete, so odličen nadomestek za barvo. Te prekrijejo korenine in sivi lase brezhibno.

Praški in razpršila za korenine obarvajo vaše lase in prikrijejo ponovno rast korenine, ne da bi se zlepili. Mnogi se obdržijo do tri pranja, ne da bi žrtvovali barvo, zato vam ni treba skrbeti.

Za hiter in kratkotrajen popravek si obarvan prah lahko izposodite kar iz kozmetične torbice in uporabite senčilo za veke.

Kako obledelim lasem povrniti svežino

So vaši lasje izgubili lesk? Zajeten odmerek hidracije lahko odpravi večino tegob in ni boljšega časa za masko za lase kot med karanteno. Ti dolgi  dnevi so najboljši čas, da lase obložite z maskami, za katere si po navadi ne vzamemo časa, dokler ni prepozno in je škoda že storjena.

Bistvena je uporaba odličnih šamponov, balzamov in tretmajev, da lasje ostanejo navlaženi in prožni, zaradi česar barva obstane dlje.

Šamponi, ki odlagajo pigment na lase, lahko prav tako pomagajo podaljšati barvo. Tudi sijoči premaz je lahko odlična izbira za učinek s polnjenjem. Če skupaj z balzamom dodajate še barvo, ji dodajate steklen zrcalni sijaj, hkrati pa negujete lase.

In še en enostaven trik za podaljšanje barve in preprečevanje bledenja? Lase spirajte s hladno vodo.

Kako se lotiti temnega narastka

Če niste pripravljeni, da bi sprejeli svoj temen narastek, ki je med zvezdnicami precej priljubljen, strokovnjaki priporočajo, da se izognete beljenju las doma in se raje osredotočite na preostanek las.

Osredotočite se na hidracijo.

Naj vas ne skrbijo korenine, zagotovite, da bodo vaše konice lepo obarvane, bogate in zdrave. Očiten narastek lahko izgleda kot prerasel balayage - in zelo kul. Nanesite maske za lase in formule brez sulfata, da bodo lasje čim bolj hidrirani in močni. Medtem pa svetujemo še, da preprosto spremenite svojo prečko, kjer jo običajno nosite, da tako zakrijete bolj vidni narastek.

Fotografije: Profimedia

Preberi še: "Mož mi je ljubezen prvič izpovedal na dan, ko se je poročil z drugo" (resnična izpoved)

Priporočamo tudi: Bomo sploh še hodili v trgovine? Tako se bo moda spremenila po koncu krize

Najbolj brano