5 najpogostejših vprašanj, ki jih zastavite frizerju

Brez panike ... imamo odgovor na vsa vaša vprašanja.

Lepota, 8. 9. 2016

Frizer

Kaj je to ton na ton?

To tehniko barvanja boste uporabili, če želite, da bi bili vaši naravni lasje bolj sijoči, malenkost svetlejši ali temnejši. Barve ton na ton so prava odločitev za mehak in sijoč videz las. Čeprav vsebujejo zelo malo hidrogena, ne vsebujejo amonijaka, zato vam las ne bodo poškodovale kot 'bombe' za drastično spremembo barve las.

Izbira prave barve?

Če so vaši lasje svetli ali svetlo rjavi in bi želeli svetlejši odtenek, lahko posvetlite le pramene, da tako tudi zmanjšate vidnost narastka. Ali, še bolje, lase pobarvajte v odtenek, ki ga želite, nato pa nekaj pramenov las na vrhu glave (ni potrebna klasična tehnika barvanja pramenov po celotni glavi) posvetlite še za odtenek ali dva. Rjavolaske bi morale za naraven videz izbrati odtenek, ki je samo do dva odtenka svetlejši od njihove naravne barve las.

Optični triki za narastek?

Na narastek ne nanašajte odsevnih odtenkov, kot so zlata, bakrena ali biserna, saj ga boste tako poudarile. Če se želite izogniti 'črtastemu videzu' las, ki je pogosto rezultat barvanja narastka doma, z lahnimi potezami čopiča nanesite barvo na narastek le po vrhu lasišča, tako da se oprime posameznih las oziroma pramenov.

Kako se pravilno nanaša barvo za lase?

Če vaši lasje niso povsem prepleteni s sivimi odtenki, s pomočjo glavnika izbirajte pramen po pramen in vsakega premažite z barvo, pri čemer uporabljajte čopič. Barvanje končajte z nanosom barve ob robu čela. Lasje so tam tanjši, zato se barva hitreje vpije.

Lahko pobarvava samo narastek?

Če ste zadovoljni z barvo las, ni potrebe, da se s kemičnimi preparati spravljate nad celotno dolžino. Barvo nanesite samo na narastek in počakajte pet do šest minut, nato z njo za dve do tri minute premažite še preostanek las. Tako boste barvo malce osvežili. Lahko pa barvo z narastka le razmažete po dolžini (kolikor pač gre).

Preberite še: Najpogostejša vprašanja, ki se zastavljajo kozmetičarkam

Priporočamo tudi članek: Bi rada imela najlepše lase in nohte na svetu? Imamo rešitev!

Najbolj brano