Kako prekriti narastek na sivih laseh: Kreativen način prekrivanja korenin med dvema barvanjema

30. 3. 2022
Kako prekriti narastek na sivih laseh: Kreativen način prekrivanja korenin med dvema barvanjema (foto: Instagram)
Instagram

Srebrna barva sicer še nikoli ni bila tako elegantna in vedno več žensk (in moških) se odloča, da bodo barvo svojih las spremenili na način, ki ga predvideva narava. Če sami niste med njimi in bi svoje sive lase radi prekrili, preverite, kako z enostavnim trikom lahko to tudi dosežete.

Sivi lasje so eden od najbolj strah vzbujajočih dejstev vseh, ki vstopajo v trideseta leta. Nihče prav zares ne razmišlja o sivih laseh, dokler zjutraj v ogledalu ne uzre svojega prvega opomnika, da se mu mladost izteka. Takrat se začnemo počutiti, kot da se svet okoli nas sesuva. Zdi se, da se je vse začelo spreminjati. In spremembe so nekaj, kar ljudje preziramo.

Ne spreglejte: 

Medtem ko se veliko posameznic odloči, da bodo sprejele srebrne pramene, in so tako kot igralke Andie MacDowell ali Helen Mirre ponosne na svoj videz, jih veliko drugih, svojo barvo las želi čim dlje zadržati. Staranje je privilegij in sivenje las je lep, naraven proces, in čeprav se zdaj več ljudi kot kdaj koli prej odloča sprejeti svoje srebrne pramene, je v redu tudi to, če jih želite skriti, in obstajajo metode, s katerimi jih lahko prekrijete (če vam je takšen videz bolj všeč).

Za vse vas imamo nasvet, ki ne zahtevajo veliko vzdrževanja. V primerih, ko želite podaljšati obdobje med dvema barvanjema svojih las, so na voljo spreji za korenine las, lahko pa uporabite tudi drug lepotni izdelek, ki ga morda že imate v svoji toaletni torbici, govorimo namreč o toniranem gelu za obrvi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Strokovnjaki priporočajo obarvan gel za obrvi, s katerimi lahko prekrijemo sive pramene. Gre za sicer obarvani gel, ki vzdržuje njihovo obliko in je med lepotni navdušenkami izjemno priljubljen. Pa ste vedeli, da se je ta metoda pojavila čisto po naključju? Priznani frizer Matt Newman iz New Yorka je namreč želel gel za obrvi preizkusiti na obrveh svoje stranke, vendar je ugotovil, da je ton gela žal pretemen.

Gel za obrvi izberite v barvi svojih las in po umivanju las z njim preprosto prevlecite sive pramene. Tega drobnega, a učinkovitega lepotnega popravka ne bo moč opaziti, vi pa se boste znebili strahu, da bi se vaši lasje srebrno lesketali. Če uporabljate gel pri korenu las, imate hkrati dve prednosti – dviganje in prekrivanje. Gel namreč skrije sive lase in daje lasni korenini večjo polnost. Svojim lasem boste na na ta način zagotovili bolj bujen in košat videz. Seveda se mora barva gela ujemati z barvo preostalih las, zato če imate na temno rjavih laseh siv narastek, uporabite rjav gel za barvanje sivih las.

Fotografije: Instagram/@paulinaporizkov

Preberite še: Pozabite na običajne kavbojke, to pomlad jih nosimo s tem očarljivim detajlom

Priporočamo tudi: Zakaj ženske ne glede na življenjsko obdobje prav za vsako stvar najprej pokličemo svojo mamo? Odgovore išče spletna urednica Manca, ki je s svojo mamo stalno na vezi

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan