S sušenjem las povečajte volumen od korenin: Sledite tem 4 korakom, ki jih Francozinje uporabljajo že leta

Za pričaranje večjega volumna v laseh morate poznati te trike za sušenje las, s katerimi si nedvomno zagotovite osupljiv in bogat videz las. 

S sušenjem las povečajte volumen od korenin: Sledite tem 4 korakom, ki jih Francozinje uporabljajo že leta - Foto: Instagram

Najboljši triki so pogosto najpreprostejši. In da bodo vaši lasje imeli najboljši volumen, priporočamo hiter trik s sušilcem za lase za šik pričesko poudarjenega volumna.

Takšen enostaven trik je resnično preprost in učinkovit, zlahka pa ga dosežete že med vsakodnevnim sušenjem las, kar potrjujejo številni stilisti in frizerji, ki so ta trik preizkusili na svetovnih zvezdnicah.

Frizerka Zoe Irwin je takšen slog pričeske z bogatim volumnom opazila na znanih Francozinjah in ga začela preizkušati tudi sama. "Kar Parižanke počnejo med feniranjem, je, da se osredotočijo na korenino. Bolj ko so lasje dvignjeni pri korenu, bolj so izstopajoče konture obraza," je povedala znana frizerka.

Ne spreglejte: 
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zoë Irwin (@zoeirwinhair)

Strokovnjaki svetujejo, da zadnji del las zberete v trikotnik in okoli njega ovijete krtačo, prav tako pa bodite pozorni, da izberite največjo krtačo, ki jo imate doma, saj večja kot je krtača, večji bo volumen vaših las.

Pomembno je, da je toplota sušilnika za lase na najmočnejši ravni, saj je po tem treba preiti na hladnejše sušenje, da se okrepi oblika las. Nato pa lase le nežno spustimo s krtače.

Oglejte si, kako fenirati svoje, da boste videti kot kul Parižanke in svetovne zvezdnice.

1. Najprej hitro posušite lase

Tako boste odstranili 95 odstotkov vode, saj je lase kasneje, ko so ti že suhi veliko lažje oblikovati in ohraniti njihov volumen. Pazite torej, da vaši lasje niso mokri ali vlažni, saj jih tako lažje poškodujete ali celo uničite.

2. Ko premikate sušilnik za lase, morate biti precej natančni

Med sušenjem las sušilnik ne premikajte v vse smeri, raje začnite s preizkušeno dobro in staro metodo. S prsti dvignite večji kos las s spodnje strani in z njimi obkrožite sušilnik za lase oz. krtačo, pojasnjujejo strokovnjaki. Na ta način zrak iz sušilka za lase sega vse do lasišča in pripomore k povečanju volumna, ne da bi pri tem povzročil trenje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)

3. Vzemite si čas

Vsak del las je enako pomemben pri samem sušenju. Vsak del temeljito segrejte, nato pa ga posušite s hladnejšim zrakom, preden preidete na naslednji del. To zagotavlja, da bo vsak las na svojem mestu, poleg tega pa bo hladen zrak zgladil površino las, da se bodo lasje bolj lesketali.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Polko (@laurapolko)

4. Uporabljajte izdelke za oblikovanje las

Malo olja za lase nanesite na dlani in pojdite skozi konice. Vendar ne pretiravajte, saj je vse, kar je videti malce "nepopolno", veliko bolj resnično in lepše.

Fotografije: Instagram/@sophia_geiss

Preberite še: Diagnoza, zdravljenje, vpliv na življenje žensk: endometrioza v 7 številkah

Priporočamo tudi: Pozabite na vidne tangice, to je še bolj drzen vodilni trend oblek leta 2022

Najbolj brano