Kako obdržati svežo barvo las: Najpogostejše napake, ki jih naredimo po barvanju in kako jih popraviti

Občutek in videz sveže pobarvanih las želimo ohraniti čim dlje po odhodu iz frizerskega salona, ​​to pa postane veliko lažje, če smo pozorni na 4 glavne dejavnike pri negi barvanih las.

Kako obdržati svežo barvo las: Najpogostejše napake, ki jih naredimo po barvanju in kako jih popraviti - Foto: Instagram

Če ste se končno opogumili in se odločili spremeniti podobo in barvo las, ste s to odločitvijo morali sprejeti tudi dejstvo, da se bo barva vaših las sčasoma spreminjala - zbledela, ne glede na to, ali ste se odločili za temnejši ali svetlejši odtenek, neon ali bron. Vendar pa obstaja nekaj trikov, ki so nujni pri domači negi las, da bodo ti čim dlje videti močni in zdravi, barva las pa še dolgo sveža in sijoča.

Danes že vemo, da svoje lase z vsakim barvanjem izpostavimo kemičnemu stresu, kar pomeni, da se z vsakim barvanjem naš las odpre, da lahko sprejme novo barvo, nato pa se zapre. Pri samem procesu barvanja in sprejemanja barve pa se naši lasje poškodujejo in večkrat kot se barvamo, bolj so uničeni in suhi.

Ne spreglejte: 
Kako torej lahko poskrbimo za svoje lase ter čim dlje negujemo novo pridobljeno barvo?

1. Umivanje las

Priporočljivo je, da las ne umivate vsaj prvih ​​72 ur (tj. 3 dni) po barvanju, saj so takrat pore las še odprte, s prehitrim umivanjem las, pa bi tvegali, da bi se barva izprala v preveliki količini. Prav tako ni priporočljivo umivanje z vročo vodo, saj lahko povzroči poškodbe, zato je bolje, da si lase umijete z mlačno vodo.
Zapomnite si, da prepogosto umivanje las ni priporočljivo. Čeprav je to vsekakor odvisno od osebe, stanja las, velja priporočilo strokovnjakov, da si lase umijete zgolj 1-2 krat na teden.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stefanie Giesinger (@stefaniegiesinger)

2. Uporaba kvalitetnih izdelkov

Če barvate lase poiščite šampone, balzame in druge izdelke za lase brez sulfatov in silikonov. Sulfati se izsušijo, silikoni pa se usedejo na lase, oba procesa pa vodita do poškodb. Pri barvah za lase se je priporočljivo izogibati tistim, ki vsebujejo amoniak, čeprav je ta pri barvanju lahko izredno učinkovit in hiter, dolgoročno draži lasišče, poškoduje lase in povzroči hitro razbarvanje.

3. Regeneracija las

Poškodovani lasje ne bodo ohranili barve tako zdrave in hidrirane, zato je priporočljiva uporaba mask in tretmajev, ki negujejo barvane lase.

4. Toplota

Sušilniki za lase, figaro, likalniki in naprave, ki za oblikovanje uporabljajo toploto, poškodujejo lase in prispevajo k bledenju barve, zato se priporoča, da se izogibamo ali čim bolj zmanjšamo njihovo uporabo, če so ti vseeno nujni pri oblikovanju, pa je vsekakor priporočljiva uporaba izdelkov, ki nudijo toplotno zaščito. 

Fotografije: Instagram/@emilydidonato

Preberite še: Detox voda dela čudeže: Štirje odlični recepti, ki vam bodo pomagali na poti do ravnega trebuha

Priporočamo tudi: Givenchy in njegova neznosna prostranost modnih kreacij na tednu mode v Parizu. Oglejte si najlepše modne videze

Najbolj brano