S tem trikom toaletna voda diši enako intenzivno kot parfum. Ta trik morate poznati!

28. 7. 2022
S tem trikom toaletna voda diši enako intenzivno kot parfum. Ta trik morate poznati! (foto: Instagram)
Instagram

Če vam je všeč svež vonj toaletne vode, vendar ji želite zagotoviti daljšo obstojnost in intenzivnost, vam tokrat razkrijemo skrivnost, ki vas bo navdušila. 

Izbira toaletne vode ali kolonjske vode namesto parfuma je pogosto preprosto stvar okusa. Čeprav je koncentracija dišave toaletne vode manjša kot pri parfumu, zaradi česar je vonj krajši in manj intenziven, ima lahko toaletna vodica tudi svoje prednosti, eni izmed teh so zagotovo bolj sveži in lahkotni odtenki kot pri različicah parfumov. Prav zato je pri iskanju svežih, poživljajočih in čistih vonjev, te običajno lažje najti v toaletni vodici kot v parfumih. Vendar pa to, da nam je svež vonj všeč, še ne pomeni, da ne želimo, da bi se ta vonj obdržal na koži tako dolgo, kot to zmore parfum. Da bi se toaletna voda ali kolonjska voda obdržala dalj časa, jo je treba večkrat na dan ponovno nanesti. A za njeno dolgotrajno obstojnost vseeno obstaja skrivnost. Pripravljeni na nove dimenzije dolgotrajnih vonjav?

Ne spreglejte: 

Ker je toaletna vodica narejena z manjšim odmerkom parfumskih olj, je običajno obstojna le nekaj ur. Zgornje note - prvi vonj, ki se sprosti v parfumu - so prevladujoče, zato je ob prvem nanosu osvežujoč, vendar zaradi vsebnosti alkohola s kože hitro izhlapi. Toaletna voda je odlična vrsta dišave za vsakodnevno uporabo, saj so dišavne note manj intenzivne; tudi če boste pretiravali, se bo dišava dokaj hitro razblinila.

Če želite, da bo vaša toaletna vodica trajala in dišala dlje, lahko uporabite trik parfumerjev, ki zagotavlja, da vonj ne izhlapi več ur po tem, ko ste ga razpršili. In ne, ne govorimo o uporabi večje količine , ampak o nanosu na izjemno navlaženo kožo. Strokovnjaki priporočajo uporabo nevtralne kreme za telo brez parfuma, nato pa nanos parfuma na želeni del kože. Pravzaprav bo vlažilna krema "zaklenila" vonj na koži in ga sproščala ves dan. Priporočamo tudi, da zjutraj nanesete malo dišave, jo nosite s seboj in kasneje čez dan nanesete več, če vonja ne zaznavate več (v nasprotju s preveliko količino, ki ste jo nanesli med prvim pršenjem). 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Küoraf Akrouchi (@glamour_beauty_only_for_u)

Parfum ali toaletno vodico lahko nanesete na več načinov. Osredotočite se na zapestja, vrat, prsni koš, za koleni, za ušesi in notranjo stran komolcev. Nekaj lahko popršite tudi v lase (vendar le na sveže umite lase in od daleč, da jih ne izsušite).

Pomembno je tudi, da izdelek rahlo razpršite. Ne drgnite zapestja skupaj, saj lahko tako zdrobite vonj in razgradite olja. Izogibajte se pršenju na oblačila ali nakit.

Je parfum boljša izbira? 

Iskreno povedano, od vas je odvisno, kateri vam je bolj všeč. Oba imata svoje prednosti in slabosti. Če iščete cenovno ugodno možnost za vsak dan, je toaletni vodica vaša najboljša izbira. Če pa želite nekaj, kar lahko traja dlje, ali imate občutljivo kožo, je za vas verjetno pravi parfum. Na koncu je vse odvisno od tega, kaj iščete glede dišave, priložnosti, cene in embalaže.

Fotografije: Instagram/@tombachik

Preberite še: Petdnevna dieta z lubenicami: Najljubša poletna hrana, s katero boste 'pregoljufali' lakoto in z veseljem skočili v nove kopalke

Priporočamo tudi: Obnovite svoje lase s sestavino, ki jo imamo vsi doma: Poletje je pravi čas, da naredite lase sijoče od korena do konic

Novo na Metroplay: "Ni potrebe, da je glavna junakinja vedno popolna, vitka in prekrasna ženska." | Gaja Filač