10 pravil za ličenje, ki jih morate poznati v svojih 40-ih: Bodite pozorni na formule in te 3 izdelke obvezno vključite v svojo toaletno torbico

23. 7. 2022
10 pravil za ličenje, ki jih morate poznati v svojih 40-ih: Bodite pozorni na formule in te 3 izdelke obvezno vključite v svojo toaletno torbico (foto: Instagram)
Instagram

Po 40. letu se koža spremeni in postane bolj suha, v ospredje pa pridejo gube, zato se je pri tej starosti treba znati dobro in kvalitetno naličiti.

Pravijo, da z leti pridobivamo na samozavesti. In malokdo se danes počuti bolj samozavestnega v svoji koži kot sodobni štiridesetletniki. Vendar pa, ko ženske dopolnimo 40 let, se poleg nove mere samozavesti srečamo tudi s spremembami na koži, zato je treba negovalno rutino prilagoditi novemu stanju kože.

Koža postane suha, v ospredje pridejo gube, oslabi tonus obraza, vse te spremembe pa so povezane z izgubo kolagena in elastičnosti.

Poleg nege kože, ki je nujna za sijaj in gladkost obraza, velja veliko pozornosti nameniti tudi formulam izdelkov za ličenje.

Če ste zakorakali v četrto desetletje in se radi ličite, vam v nadaljevanju pokažemo, kako to storiti hitro in enostavno ter vsak dan videti sveže in sijoče.

Ne spreglejte: 

1. Skrb na prvem mestu

Lepotni svetovalci opozarjajo, da se koža stara in da se na obrazu začenjajo pojavljati gube in drobne gubice, ki so pogosto posledica dehidrirane kože.

Ohranjajte kožo vlažno in vaši koži redno privoščite piling. Ne samo, da bo vaše ličenje izgledalo bolje, ampak boste tudi zmehčali gube in poenotili svoj ten, trdijo strokovnjaki.

2. Manj je več

Verjamemo, da ste že kdaj videli žensko s preveč ličil. Če se pogledate v ogledalo in najprej opazite svoja ličila, nato pa sebe, ste morda izdelka nanesli preveč – pravijo vizažisti.

3. Združite SPF in puder

Lepotni strokovnjaki poudarjajo, da ženske ne bi smele sklepati kompromisov, ko gre za zaščitni faktor in podlago. Po njihovih besedah ​​zmešajte SPF in puder, hkrati pa boste zaščiteni pred slabim vplivom sonca in imeli boste popolno kožo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford)

4. Izberite idealen puder za svojo kožo

Vizažisti opozarjajo, da je dober puder obvezen v kompletu vsake ženske.

Bodite prepričani, da izberete pravi odtenek pudra, ki bo naredil bistevno spremembo. Barva naj se ujema z vašo poltjo. Ne varčujte denarja, ki bi ga morali porabiti za podlago, ker je to ena vrsta zaščite, ki jo nosite ves dan ali noč. 

5. Previdno s korektorjem pod očmi

Obstaja velika verjetnost, da se bo velika plast korektorja, ki jo nanesete pod oči, strdila in razpokala. Tako se dejansko še bolj osredotočite na podočnjake.

Uporabite lahko formulo in jo nanesite s čopičem ali lepotnim mešalnikom. Tudi korektor nanesite samo na najtemnejši del podočnjakov, svetujejo vizažisti.

6. Izogibajte se "mat" ličilom

Mat ličila se rada usedejo v gube in jih poudarijo, opozarjajo strokovnjaki.  

Ženskam po 40. letu starosti priporoča, naj se odločijo za bolj pigmentirane kremne formule, ki naredijo kožo bolj svežo in mlajšo.

7. Rdečilo je ključno

Mnoge ženske nanesejo temno rdečilo ali bronzer pod ličnice v upanju, da bodo obrazu dale dodatno definicijo. Vendar je ta poskus oblikovanja pogosto videti nenaraven.

Da bi izbrali pravi odtenek rdečila, stisnite lica in bodite pozorni na barvo, ki se pojavi; to je barva rdečila, ki jo morate kupiti, svetujejo strokovnjaki.

8. Kremni izdelki so vaši najboljši prijatelji

Po mnenju strokovnjakov namesto izdelkov v kamnu raje uporabljajte kremne, ki obrazu povrnejo sijaj.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford)

9. Črtalo za oči na spodnji veki – nikakor

Obrobljanje spodnjih vek lahko naredi vaše oči manjše, kot so v resnici. Vizažisti priporočajo, da črtalo za oči nanesete le na zgornjo veko.

10. Popravite ličila s pršilom, ne s pudrom v prahu

Puder v prahu pogosto maši pore in draži kožo, če ga uporabljate prepogosto.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kako preprečiti, da se ličila pri visokih temperaturah ne obrazu ne stopijo in razmažejo: Na TikToku smo našli priljubljen 100 let star trik

Priporočamo tudi: Hčerka Monice Bellucci je na las podobna svoji mami: Deva Cassel je stara 17 let in je zakorakala v svet manekenstva

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan