Do gostih las vas ločita le dve navadi pred spanjem: Spodbujajte rast tankih las s temi 6 koraki

Glavno vprašanje tistih, ki se borijo s tankimi lasmi, je: "Kako spodbuditi njihovo rast?" Predstavljamo vam nekaj kjučnih napotkov!

Do gostih las vas ločita le dve navadi pred spanjem: Spodbujajte rast tankih las s temi 6 koraki - Foto: Profimedia

Slabi dnevi za lase se zgodijo tudi najboljšim, kaj pa se zgodi, če je vsak dan slab dan za naše lase? Ko postanejo tanki in šibki lasje vaš vsakdan? Če se vam to zdi znano, niste sami. Dobra novica je, da obstaja nekaj trikov, s katerimi si lahko pomagate. Obstaja nešteto načinov za zgostitev las, od pametnih rezov in inovativnih izdelkov do pametnega oblikovanja in celo majhnih sprememb v prehrani. Vendar je treba opozoriti, da ni univerzalne rešitve, ki bi ustrezala vsem. V večini primerov bo vidne rezultate prinesla kombinacija različnih stvari. Če imate težave z izpadanjem las ali redčenjem verjamemo, da ste preizkusili različne načine, kako pospešiti njihovo rast.

Čeprav rast las najpogosteje pripisujejo genetiki, to ne pomeni, da nanjo ne morete vplivati, poleg nekaj ključnih trikov pa se je enako pomembno oborožiti s potrpežljivostjo in ustreznimi izdelki.

Ne spreglejte:

Celosten, prilagojen in večstranski pristop je zagotovo najučinkovitejši način zdravljenja vseh oblik izpadanja las. Vaš presnovni in genetski profil ter vaš življenjski slog in prehrana se lahko zelo razlikujejo od prijatelja, ki prav tako doživlja izpadanje las. Vendar pa si v vseh primerih želite optimizirati vse možne dejavnike, ki lahko vplivajo na cikel rasti las, kot so zdravje, prehrana, delovanje ščitnice, raven stresa in zdravje lasišča, pa tudi stanje samih las.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Monique M Rapier (@moniquemrapier)

Ne smete zanemariti niti drugih dejavnikov: hormonsko neravnovesje, stres, pretirano izpostavljanje las aparatom z visoko temperaturo itd. Vse to so lahko vzroki za slabo kakovost vaših las, izpadanje in počasnejšo rast.

Vplivnica Monique M Rapier, katere nasvetom o negi las sledi skoraj 150 tisoč ljudi, je delila video, v katerem je korak za korakom razložila, kako je od tankih in brez življenja las prišla do bujnih in gostih las.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Monique M Rapier (@moniquemrapier)

6 korakov za rast las: 

  • Vsaj dvakrat na teden si lase zmasirajte z oljem, ki spodbuja rast las, nato pa masko pustite delovati čez noč. Olja, ki jih je priporočljivo uporabljati so: ricinusovo olje, olje črne kumine ali olje rožmarina.
  • Spite s svilenim šalom ali svileno prevleko za blazino.
  • Uživajte biotin, saj pomaga krepiti lase.
  • Vašim lasem privoščite več beljakovin in poskusite uporabljati riževo vodo za spodbujanje rasti.
  • Enkrat na teden uporabite šampon za globinsko umivanje. Prav ta šampon pomaga ohranjati zdrave lase in nato spodbuja normalen cikel rasti las.
  • Za dolgoročno ohranjanje debeline las in splošno zdravo rast las posvetite posebno pozornost lasišču, ga čistite vsaka dva do tri dni in v rutino nege las vključite dobro olje za lasišče. Z redno masažo lasišča spodbudite lasna vlakna in rast ter podprite dobro prekrvavitev. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Se tudi vi ne morete upreti pregrešnim sladicam? Predstavljamo vam vidne znake zasvojenosti s sladkorjem

Priporočamo tudi: Lepotni triki Naomi Campbell: "Starejša sem, bolj se zavedam: manj je več"

Najbolj brano