Petdnevna dieta z lubenicami: Najljubša poletna hrana, s katero boste 'pregoljufali' lakoto in z veseljem skočili v nove kopalke

Če želite v kratkem času doseči vidne rezultate, je petdnevna dieta z lubenico idealna za vas. Privoščite si to sladko in sočno osvežitev!

Petdnevna dieta z lubenicami: Najljubša poletna hrana, s katero boste 'pregoljufali' lakoto in z veseljem skočili v nove kopalke - Foto: Instagram

Lubenica je najljubša poletna hrana. Poleg tega, da osveži in nas prijetno odžeja, ker vsebuje visok delež vode, lahko prav z lubenico »prevaramo« lakoto, blagodejno pa deluje tudi na naša prebavila. Prav tako je njena naravna sladkost zdrav nadomestek za tiste dni, ko naša duša kliče po nečem sladkem.

V svetu je priljubljena petdnevna dieta z lubenicami, v nadaljevanju pa vam predstavljamo jedilnik, s katerim boste izgubili približno 5 kilogramov. Glede na to, da vsebuje veliko vode, verjetno ne boste potrebovali običajne porabe vode.

Ne spreglejte: 

Srečni dnevi! Če ste nameravali ves super dan jesti lubenice, ste se odločili za resno krepostno odločitev.

Po mnenju strokovnjakov so koristi tropskega sadja resnično velike. Rdeče meso je sestavljeno iz 92 % vode in vsebuje obilo hranilnih snovi in vitaminov. Pomaga vam ohraniti mlajši videz, krepiti ljubezensko življenje in vzdrževati zdravo telesno težo.

Lubenica pa ne vpliva zgolj za izgubo telesne teže, temveč pripomore k drastičnem izboljšanju videza naše kože. Lubenice niso le odličen vir hidracije, ki pomaga ohranjati rosno kožo, ampak vsebujejo tudi veliko betakarotena, ki deluje proti znakom staranja in napolnjuje kožo. S samo enim obrokom melone (180 g) lahko zaužijete tudi 20 odstotkov priporočenega dnevnega vnosa vitamina C, ki pomaga spodbujati in ohranjati proizvodnjo kolagena.

Če želite vzdrževati zdravo telesno težo, so lubenice odličen vir prigrizkov in se odlično obnesejo v solatah, smoothijih ali kot sladica. Sadež ne vsebuje natrija in maščob, ima le 40 kalorij na porcijo in manj ogljikovih hidratov kot grozdje ali banane. Sadje, ki ga uvrščamo med živila z nizko energijsko gostoto, zagotavlja manj kalorij v večji količini hrane. Zaradi tega boste hitreje in dlje časa siti, kar pomeni, da boste na splošno pojedli manj.

Z medicinskega vidika lubenica vsebuje veliko likopena, ki pomaga krepiti odpornost, po nekaterih mnenjih pa lahko pomaga tudi v boju proti zgodnjim rakavim celicam. Likopen tudi zmanjšuje tveganje za možgansko kap do 20 odstotkov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARIIA DEREVIANKO 🇺🇦 (@mashaderevianko)

Prvi dan

Za zajtrk pojejte dve rezini lubenice v kombinaciji s skodelico zelenega čaja.

Za kosilo si pripravite 150 gramov kuhanega pustega mesa in enako količino rjavega riža, na koncu pa pojejte rezino lubenice.

Za večerjo pojejte 60 gramov svežega sira z dvema rezinama kruha in za zaključek eno rezino lubenice.

Drugi dan

Za zajtrk pojejte rezino lubenice in toast ter popijte skodelico zelenega čaja.

Kosilo je sestavljeno iz 50 gramov testenin v paradižnikovi omaki in treh rezin lubenice.

Za večerjo pojejte solato in lubenico.

Tretji dan

Za zajtrk popijte skodelico zelenega čaja, pojejte rezino toasta in rezino lubenice.

Kosilo je sestavljeno iz 100 gramov kuhanega pustega mesa in dveh rezin kruha, vse skupaj pa posladkajte z rezino lubenice.

Za večerjo si pripravite 100 gramov lososa na žaru z enako količino riža in eno rezino lubenice.

Četrti dan

Zajtrk je sestavljen iz treh rezin lubenice.

Za kosilo si pripravite 150 gramov kuhanega pustega mesa, kasneje pa si privoščite lubenico.

Za večerjo si pripravite 60 gramov skute, dve rezini kruha in tri rezine lubenice.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by goop (@goop)

Peti dan

Zajtrk je sestavljen iz dveh rezin lubenice.

Za kosilo pojejte zelenjavno juho z rezino kruha in dvema rezinama lubenice.

Za večerjo si pripravite tri srednje velike pečene krompirje in dve rezini lubenice.

Fotografije: Instagram/@matildadjerf

Preberite še: Carb-cycling: Dieta za najboljše rezultate pri hujšanju, s katero se boste poslovili od maščob, ne da bi se prikrajšali

Priporočamo tudi: V 3 preprostih korakih do popolne bučkine juhe, ki jo boste z veseljem pripravljali

Najbolj brano