Prameni “ribja kost” so najbolj eleganten način za sprejemanje in prehod na svoje naravne sive lase

Trend, ki ga je mogoče videti povsod, in trend, ki navdušuje!

Prameni “ribja kost” so najbolj eleganten način za sprejemanje in prehod na svoje naravne sive lase - Foto: Profimedia

Za mnoge sta ob začetku pojava sivih las običajno dve domnevni možnosti: ali si začnete barvati lase, da bi jih prekrili, ali pa pustite naravi, da v celoti opravi svoje delo in prevzame to naravno barvo las. V resnici obstaja še tretja možnost, ki je tako elegantna kot tudi spregledana - poudarki v obliki ribje kosti. Ta prihajajoči trend las zajema proces sivenja s tem, da se sivi lasje zlijejo z naravno barvo. Posledično učinek tkanja spominja na vzorec ribje kosti, cik-cak vzorec, ki ga pogosto najdemo v talnih ali stenskih ploščicah.

Zvezdniški frizer in mednarodni kreativni direktor za barve Tom Smith je za TZR povedal, da je ta trend "posodobitev klasičnih folijskih poudarkov, ki je prilagojena tako, da slavi naravne sive lase, saj jih vključuje v del dizajna, namesto da bi jih želel zakriti. 

Ker ljudje skušajo najti nove načine, kako prelivati svoje sive lase, bo ta način zaradi diagonalne postavitve posameznih pramenov las omogočil bolj gladko in mešano harmonijo, ki bo vsekakor videti popolnoma naravna. 

Ne spreglejte: 

Sivi lasje so v zadnjih nekaj letih postali vse bolj priljubljeni, zlasti pri tehnikah mešanja, kot je osvetljevanje v obliki ribje kosti. Zvezdnice, kot so Sarah Jessica Parker, Gwyneth Paltrow in Jennifer Aniston, obožujejo ta trend, ki je nedvomno graciozen in eleganten način za lahkotno sprejemanje sivih las.

S pomočjo frizerja se boste odločili, ali vam bolj ustreza topel hrastov ton ali hladnejši bukov ton, na podlagi tega pa boste izbrali najbolj primeren odtenek za vaše lase in obraz. Frizer Tom Smith je ustvaril tudi program TikTok, ki razčlenjuje ta pristop k poudarkom v obliki ribje kosti.

Če vaš frizer takšnega koncepta barvanja še ne pozna, frizer Tom Smith pravi, da ga lahko preprosto prosite, naj vaše sive lase vključi v fine, mešane poudarke, ki omogočajo, da so sivi lasje tam videti namerno in da proslavijo svojo svetlost, hkrati pa se popolnoma zlijejo v harmonijo vaših las.

Kaj je edini izziv tega trenda? Ne dovolite, da vas ovirajo negativne asociacije na sive lase. Družba nam je desetletja govorila, da je sive lase nesprejemljivo videti in da so sinonim za staranje ali manj truda za svoj videz. To ne velja več, vendar so lahko občutki zelo zakoreninjeni.

Očitno je lažje reči, kot storiti, vendar vam lahko sodelovanje z izkušenim strokovnjakom pomaga vključiti svoje sive lase na način, da se boste v svoji koži počutili najbolje.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: To je najbolj prodajana poletna obleka v H&M-ju ta hip: Popolna za vroče dni ob morju

Priporočamo tudi: Katie Holmes presenetila z drznim stajlingom, o katerem govori ves internet

Najbolj brano