Pozabite na videz “brez ličil”, to so največji trendi ličenja poletja 2022

Poletni videzi, ki jih lahko enostavno dosežete!

Pozabite na videz “brez ličil”, to so največji trendi ličenja poletja 2022 - Foto: Instagram

Vroče poletje se naglo približuje, kar pomeni, da smo z največjo vnemo že pospravili svoja težka zimska oblačila in zamenjali težke vlažilne kreme z bolj svežimi, s katerimi smo si zagotovili svež in lahkoten videz. Prihajajo topli poletni večeri, lahkotne oblekice, ki bodo poplesavale v soju mesečine in povsem naravno je, da ob vsem tem želimo poskrbeti tudi za svoje poletno, a dovršeno ličenje. Sanjarimo o vseh elegantnih načinih za posodobitev ličil, bodisi s preprostim potegom bleščic po veki bodisi z rdečilom na licih. Navsezadnje so najboljši poletni trendi ličenja 2022 namenjeni temu, da svojo najljubšo estetiko toplega vremena spremenite v lepotni trenutek, v katerem boste videti in se počutiti čudovito.

Kako se torej naličiti v tej poletni sezoni?

Ne spreglejte: 

Umetniki ličenja nam svetujejo nekako takole: "Najboljši nasvet je, da se igrate z ličenjem in vidite, kaj se bo zgodilo - največ se naučite, ko ste ustvarjalni in ni pritiska, le zabava." Vendar pa je v toplejših letnih časih nanos plasti zabavnih barv na kožo lahko malce zastrašujoč, še posebej, ko je vročina (in znoj) vse večja.

Toda brez skrbi, najbolj vroče poletne trende ličenja lahko nosijo vsi. Ne glede na to, ali iščete nekaj, kar vas bo spremenilo v bronasto plažno lepotico, ali ste na lovu za meglenim in grafičnim videzom oči, povprašali smo najboljše umetnike ličenja v panogi, da z nami delijo, kateri trendi bodo po njihovem mnenju prevladali to poletje. Mi že komaj čakamo, da se naličimo!

1. Osvetlite notranji kotiček očesa

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by JONET WILLIAMSON (@jonetwmakeup)

Če se ozrete na svoja pretekla poletja, boste morda ugotovili, da ste bili oseba, ki je na celotno rutino ličenja v času poletnih dni preprosto pozabila in uživala v brezskrbnosti čiste svežine obraza, ki si je v tem času krepko odpočil od preteklih težkih krem in ličil. Pa vendar je to poletje morda čas za spremembo! Če iščete barvni pop, ki ne bo pretežak ali zahteval veliko truda, umetniki ličenja priporočajo naslednje: "Letošnji favorit za poletje je barvni pop v notranjem kotičku. To je zabaven način, kako dodati barvo svojemu videzu, poleg tega pa ga je tako preprosto doseči." Za ta videz izberite bleščeče senčilo ali se celo odločite za nekaj  bleščic na notranjih kotičkih očesa. 

2. Y2K Bleščeče ustnice

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chiara Ferragni (@chiaraferragnibrand)

Stil Y2K je tudi to poletje še vedno v znamenju, noben videz s preloma stoletja pa ni popoln brez zabavnega ličenja, ki bo povezalo obleko, polno metuljevih sponk in mikro kril. Trendi Y2K so zdaj povsod prisotni, pojasnjujejo umetniki ličenja. Opažamo "mrzle" šminke, tanjše obrvi, preveč narisane ustnice, popolnoma zabrisane gubice, kot pri lutki Bratz. Če se želite držati ikoničnega videza ličenja tega desetletja, priporočamo, da na šminko nanesete bleščeče senčilo, da bodo ustnice izgledale kot ledene.

3. Zabava z očesnimi linijami

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marwa🦋 (@marwa.muah)

Tekoče črtalo je nepogrešljiv del rutine ličenja generacije Z, ta vrsta izdelka pa bo tudi to poletje še naprej priljubljena pri ljudeh vseh starosti. Uporabite črno črtalo vzdolž zgornje linije trepalnic, nato pa nanj nanesite svetlo, zelo kontrastno barvo, da posnemate videz dveh različnih barvnih črt. Strokovnjaki priporočajo uporabo svetle barve fuksije s črnim črtalom in predlagajo, da na tekoče črtalo nanesete gel z bleščicami, da dodate nekaj dodatnega, ne da bi morali opraviti celoten naporen postopek nanašanja ličil. 

4. Čaroben učinek pastelnih barv

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chiara Ferragni (@chiaraferragnibrand)

Poletje je vroče in megleno obdobje, umetniki ličenja, pa so prepričani, da se bo to v tej sezoni odrazilo tudi v poletnem ličenju. Velik uspeh bodo doživeli megleni pastelni videzi in grafična črtala v živahnih barvah. Na veko in pregib nanesite približno tri do pet pastelnih odtenkov senčil, nato pa s puhastim čopičem za mešanje združite barve in ustvarite meglen, zabrisan učinek. Strokovnjaki celo priporočajo, da to kombinirate z grafičnim črtalom, ki bo vaš maksimalistični videz ličil še izboljšal.

5. Umetno zagorel videz

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ASHLEY REBECCA (@artbyashleyrebecca)

Lepotne vplivnice na Instagramu in TikToku se navdušujejo nad videzom kože, opečene od sonca - vendar sončne opekline pomenijo poškodbe zaradi sonca in ni pravega razloga, da bi svojo kožo izpostavljali tveganju zaradi trenda ličenja. Nanašanje rdečila na podočnjake je trend, ki se je razmahnil, da bi posnemali sončno opečeno kožo. Strokovnjaki priporočajo, da poleti uporabite kremno rdečilo, saj takoj prebudi kožo in se zlahka razmaže. Pomaga ustvariti nežen, sijoč poletni videz, ki je obstojen čez dan in noč. Ne pozabite rdečila za lica nanesti na vrh čela in vzdolž nosu, da bo učinek "sončnih opeklin" kar se da popoln.

6. Bronasta secesija

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chiara Ferragni ✨ (@chiaraferragni)

Trend rosnega ličenja je to poletje posodobljen z enim preprostim izdelkom za ličenje: bronzerjem. To sezono se bodo ljudje odločali za ličenje, ki bo videti, kot da so se pravkar vrnili s plaže, obenem pa bodo sijoči od znotraj. Za doseganje bronastega, sijočega sijaja strokovnjaki priporočajo izdelke, ki dajejo sijoč sijaj, hkrati pa tudi subtilno bronzirajo. Za ta videz nanesite svetleč bronzer v obliki črke 3-C (s tem boste zagotovili, da boste z bronzerjem zadeli sence, ličnice in čeljust) na obe strani obraza. Vizažisti z nami delijo svoj hitri trik za posnemanje bronastega sijaja: "Končno je moderno zaščititi kožo! SPF je najboljši prijatelj vseh, prav tako tudi samoporjavitveni izdelki za zaščito kože pred poškodbami zaradi sonca. Samoporjavitveni izdelki so enostaven način, ki zagotovijo, da to poletje lahko izgledamo čudovito in sijoče".

7. Enostavno, brezskrbno... enobarvno

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ASHLEY REBECCA (@artbyashleyrebecca)

Besedi poletje in lahkotnost gresta z roko v roki, če ste minimalistka po duši in pri ličenju in imate za vsakodnevno lepotno rutino na voljo le nekaj minut. To poletje je še vedno aktualen videz brez ličil. Moj nasvet za enostaven, brezhiben dnevni videz je, da uporabite rdečilo in bronzer za oči, lica in ustnice. Takšen enobarvni videz ličil ustvari skladen zaključek oči, ličnic in ustnic, hkrati pa lahko uživate v enostavnosti uporabe le enega izdelka, preden začnete dan. Za ta videz bo dovolj kremno rdečilo ali bronzer.

Fotografije: Instagram/@isamayaffrench

Preberite še: Monica Bellucci odslej blondinka? S svetlimi lasmi je igralka skoraj neprepoznavna

Priporočamo tudi: Kaj poje Victoria Beckham med detox kuro? Nekdanja članica skupine Spice Girls svoje zdravje namreč jemlje zelo resno

Najbolj brano