“Laidback bob” je nova pričeska, ki jo ta hip obožujejo trendovska dekleta

Na družabnih omrežjih se pojavlja nova različica tega osupljivega paža, ki bo nedvomno zelo priljubljena.   

“Laidback bob” je nova pričeska, ki jo ta hip obožujejo trendovska dekleta - Foto: Profimedia

Paž ali bob je bistveni del vsake šik pričeske. Ne glede na to, katero različico boste izbrali: "francoski paž", "paž z ozkim vratom", "prikrojeni paž" ... Vedno bo to doza elegance in zagotovljen uspeh. To je eden od razlogov, zakaj najbolj kul dekleta v tem trenutku ne oklevajo s preoblikovanjem svoje pričeske, vse v želji, da sprejmejo svojo lastno interpretacijo tega ležernega paža. Ta ležeren in hkrati "casual" bob, ki ga vse pogosteje videvamo na Instagramu in TikToku, bo verjetno hit letošnje pomladi-poletja 2022.

To je slog, ki je kot nalašč za tiste, ki ne obožujejo izjemno urejenega, pravkar postriženega videza in imajo raje, če so njihovi lasje videti nekoliko bolj živahno. Tako kot se lahko lasje drugega dne bolje oblikujejo, se lahko tudi lasje drugega meseca, ki so se že nekaj časa umirili, počutijo nekoliko bolj neurejeni, seksi in skromni. Z njim lahko preskočite nerodno fazo, ko si želite sami umiti in oblikovati lase takoj, ko pridete domov iz frizerskega salona, in si zagotovite čudovito obliko, ki jo boste lahko uporabljali že od samega začetka.

Ne spreglejte: 

Kaj točno je ležeren bob?

Gre za bolj mehko postriženo obliko, ki nežno poudarja rastočo teksturo las,  namesto da bi jo razala in krajšala s tanjšimi linijami. Ta oblika pažev se od drugih razlikuje po konicah. Konice so ohlapnejše, podobno kot pri dvomesečnem striženju, in omogočajo bolj neurejen videz za diskretno očarljiv pridih.
Da bi dosegli bolj živahen slog, je pomembno, kako so lasje postriženi, trdijo strokovnjaki. To pomeni, da ne smete imeti trdih in ravnih koncev las. Namesto tega zahtevajte ostro postrižene lase in dolge, mehke plasti, da bo rezultat brez težav dosegel tudi, ko boste zapustili frizerski salon. Z drugimi besedami, las ne strižite vodoravno, temveč navpično, da se izognete trdim koncem. Ne oklevajte in prosite za rahlo stopnjevanje dolžin, da boste dosegli tako želeno sproščeno nerednost.
Z takšnim načinom striženja las za ta bob ohranimo naravno strukturo las in jih tako naredimo bolj živahne. Rezultat je sproščen bob, ki je pravi dih svežega zraka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helen Samaryan - Makeup Artist (@helensmakeupartist)

Kar zadeva oblikovanje, je lahko glede na vašo naravno strukturo las povsem enostavno. Z ustreznim izdelkom lahko pri dosežete zrnat, skoraj umazan, teksturiran, razpuščen val, ki je tako preprost kot sušenje na zraku. 

Če imate naravno rahlo valovite lase in mehko gibanje las, boste večino dela opravili z uporabo kreme za kodre in slanega spreja ali pene, pravijo strokovnjaki. 

Za tiste z naravno ravnimi lasmi pa so "vroča orodja", kot je likalnik ali kodralnik, vaš najboljši prijatelj.  Za bolj ohlapne in valovite kodre poskusite z zibanjem zapestja naprej in nazaj ustvariti nežno obliko črke S, vendar ne preveč izrazito. Za tiste, ki niste tako samozavestni pri rokovanju z vročimi orodji, pa je valjček - prav poseben likalnik, ki ustvari videz las morske deklice zelo enostaven za uporabo in opravi težko delo namesto vas. Sprej za suho teksturo lahko pomaga ustvariti več gibanja in vaše nežne kodre fiksirati na mestu. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chriselle Lim 🌟 (@chrisellelim)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alexa Chung (@alexachung)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Pozabite na oprijete obleke, to je najbolj seksi obleka letošnjega poletja

Priporočamo tudi: Jennifer Lopez s srajčno obleko kombinirala ta nepričakovan kos. Želeli jo boste posnemati!

Najbolj brano