Paž pričeska, ki nikoli ni bila zares pozabljena, se vrača v velikem slogu in je kot nalašč za jesen: Prepričala je tudi svetovne zvezdnice

Minimalno vzdrževanje, maksimalni rezultati. To potrjujeta Elisabetta Canalis in Naomi Watts, najnovejši zvezdnici, ki sta se že odločili za tradicionalno striženje las ob koncu poletja (in ki se nista mogli upreti objavi nove pričeske na Instagramu).

Paž pričeska, ki nikoli ni bila zares pozabljena, se vrača v velikem slogu in je kot nalašč za jesen: Prepričala je tudi svetovne zvezdnice - Foto: Profimedia

Paž pričeska je priljubljena, ker je vsestranska in ker daje tipično francoski je ne sais quoi, ki zaradi močnega striženja s škarjami hkrati daje pogum in seksapil. Če so ga včasih nosile le hollywoodske dive, od Julianne Moore do Rosamunde Pike, je zdaj ta kroj priljubljen tudi med mladimi, saj je nadvse praktičen in pomladi obraz. To je frizura, ki ne pozna starosti in nima pravil, razen enega: bob frizuro je treba prilagoditi lasem vsakega posameznika. Nekaterim bo lepo pristajala do ključnice, drugim pa največ centimeter nad brado, odvisno od oblike in značilnosti. In potem je treba povedati, da ima vsakdo raje drugačno teksturo: nekaterim je všeč enakomerno ostriženi bob, drugi se odločijo za bolj skrčene ali bolj razmršene lase, s trepalnicami ali s konicami, ki so spredaj nekoliko daljše kot zadaj.

Tisti, ki se odločajo za bob v vseh njegovih oblikah, pa se strinjajo v eni stvari: ta pričeska je popolna počitniška pričeska, saj pozdravlja jesen in se poslovi od poletnih konic, ki jih je uničilo morje in sol.

Kratek paž, kot ga ima Naomi Watts

Veteranka pažev, Naomi Watts, nas je ob vrnitvi s poletnih počitnic navdihnila z novim videzom. Igralka se je odločila za zelo svetel bob ali paž do brade, ki je spredaj daljši, vendar enakomerno in neokrnjen, nosi ga strogo z razmikom na sredini in ima rahlo valovito teksturo z navzgor obrnjenimi konicami. Ta kroj je še posebej primeren za poudarjanje linij pri osebah z ovalnim obrazom, ki se nagibajo k trikotniku. Prav tako ne gre iz mode ostri bob, kratka frizura brez lasišča, ki sega nekaj centimetrov čez čeljust in se nosi z lasmi, zavihanimi navznoter. Nazadnje je tu mali bob, francoski bob z gladko pričesko, ki ne presega višine čeljusti in ima živahen slog, nekje med gladko in valovito pričesko.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Renato Campora (@renatocampora)

Dolgi paž

Flob ali valoviti daljši paž z ravnimi valovi je še vedno priljubljen. Gre za popolnoma simetričen raven kroj, ki ga lahko nosite dolgega do ključnice ali nekoliko krajšega. Alexa Chung ga že leta nosi izredno prefinjeno in je kot takšen idealen za okrogle obraze, saj optično podaljša obliko. Dolgi paž je običajno tisti, ki pade med brado in ključnico in je najboljša izbira za tiste, ki se nikakor ne morejo poslovati od svojih daljših las, prav tako pa je znan, da mehča obrazne poteze ter jih pomlajujejo. Oglejte si na primer, kako je to storila Elisabetta Canalis, ki si je omislila, da si bo svojo novo pričesko zagotovila kar doma. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elisabetta Canalis (@littlecrumb_)

Večdimenzionalni paž

Većdimenzionalni paži se zdaj zgledujejo po mulatjerah in volčjih krojih ter so sestavljeni iz pričeske, ki je na vrhu krajša, spodaj pa bolj skrčena. Ti kroji so vsekakor kul, in je za njih potrebnega manj vzdrževanja kot pri navadnem pažu ter so zelo priljubljeni med mladimi in sledilci Tik Toka. Za konec vprašanje za mnoge: frufru, da ali ne? Dvom izgine, če imate veliko čelo in mu želite dodati pridih živahne francoščine in undergrounda devetdesetih let. Selena Gomez je odličen navdih: njena pričeska je mešanica kontaminacij, med pažem, ki je bil v ospredju v času televizijske serije Hiša iz papirja, in pažem s ljubkim frufrujem v obliki srca.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kate Middleton so pred napovedjo tretje nosečnosti posvarili, naj ne rodi še enega otroka

Priporočamo tudi: Rejina Pyo v Londonu navdušila s serijo oblačil za ambiciozne ženske

Najbolj brano